MENÜ

Manchester United-Liverpool maçı öncesi yaşanan olaylar için Premier Lig'den resmi açıklama

Manchester United-Liverpool karşılaşması, ev sahibi takım taraftarlarının protestoları nedeniyle ertelendi, Premier Lig'den konu ile ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamada taraftarın duygularına saygı duyulduğu belirtildi, şiddet eylemleri ise kınandı.

Manchester United-Liverpool maçı öncesi yaşanan olaylar için Premier Lig'den resmi açıklama

Premier Lig’in 34. haftasında bugün TSİ 18.30’da oynanması planlanan Manchester United-Liverpool karşılaşması öncesi ev sahibi takımın taraftarları stat önünde protesto gösterisi düzenledi. Manchester ekibinin Avrupa Süper Ligi’ne katılma girişimine ve kulübün sahibi ABD’li Glazer ailesine tepki gösteren yaklaşık 200 kişilik taraftar grubu, güvenlik bariyerlerini aşarak stada girdi. Yaşanan olayların ardından Manchester United taraftarlarının Old Trafford Stadı’na girerek sahayı işgal etmesinin ardından mücadele ileri bir tarihe alındı.

Haberin Devamı

Manchester United-Liverpool maçı öncesi yaşanan olaylar için Premier Ligden resmi açıklama

'Şiddet gösterilerini, cezai zararları ve izinsiz girişleri kınıyoruz'

Premier Lig’den konu ile ilgili yapılan açıklamada taraftarın duygularına saygı duyulduğu belirtildi, şiddet eylemleri ise kınandı, "Duyguların gücünü anlıyor ve saygı duyuyoruz. Ancak taraftarların görüşlerini duyuracakları birçok kanal varken bugünkü azınlığın eylemlerinin onları haklı kılacak bir yanı yok. Özellikle Covid-19 ihlalleri göz önüne alındığında şiddet gösterilerini, cezai zararları ve izinsiz girişleri kınıyoruz. Futbolda yeri olmayan bu tehlikeli durumla uğraşmak zorunda kalan polis ve görevlilere minnettarız." ifadeleri kullanıldı.

Manchester United-Liverpool maçı öncesi yaşanan olaylar için Premier Ligden resmi açıklama

Manchester United Kulübü ise, barışçıl gösteri hakkına saygı duyduğunu ancak taraftarları, kulüp çalışanlarını ve güvenlik güçlerini tehlikeye atan eylemlerden dolayı üzgün olduğunu bildirdi. Takımın Avrupa Süper Ligi’ne katılma girişimine ve kulübün sahibi ABD’li Glazer ailesine tepki gösteren taraftarlar, güvenlik bariyerlerini aşarak stat zeminine kadar inmiş ve meşale yakarak slogan atmıştı.

Haberin Devamı

YORUM YAZ