MENÜ

Mahmut Uslu: A ve B planları yapacağız

Fenerbahçe Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımının Kadınlar Euroleague Final Four yarı finalinde karşılaştığı Nadezhda Orenburg maçı sonrası Fenerbahçe TV’ye açıklamalarda bulundu.

Mahmut Uslu: A ve B planları yapacağız

Fenerbahçe Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, final kapısından dönen Fenerbahçe kadın basketbol takımı hakkında açıklamalarda bulundu.

Öncelikle Final Four organizasyonunun önemine değinen Uslu, “Türkiye’nin bu ortamında ve bu gündemde Avrupa’dan birçok şampiyona bize verilmezken şu anda dört dörtlük bir organizasyon yapıyoruz. FIBA Genel Sekreteri özel teşekkür etti, bu güne kadar gördüğümüz en güzel organizasyon dedi. Sportif olarak da hakikaten çok üzgünüz. Çünkü bu kupaya üçüncü kez yaklaştık ama alamadık. Bu önümüzdeki Mayıs ayındaki genel kurulda da, Sayın Başkanımızın daha evvel açıkladığı gibi A ve B planları yapacağız. Çünkü bizim şu anda mücadele ettiğimiz takımın bütçesi 20 milyon dolar, bizim bütçemiz yaklaşık 3 milyon dolar. Daha evvel de yüksek bütçelerle oynamıştık ama büyük bir güç ve para dengesizliği var. Bütün bunlara rağmen Final Four’a yükselen Takımımıza hakikaten kutlamak gerek. Bütün camiaya geçmiş olsun. Daha iyi çalışarak, kendi gençlerimizi daha iyi yetiştirerek bu başarıları elde etmek istiyoruz. Çünkü bize gelen sponsorlar veya kadın basketboluna, özellikle kadın voleyboluna bütün sponsorlara teşekkür ediyoruz ama bunlar kifayet etmiyor. Bugün Çek takımının bile 6 milyon dolar civarında bütçeleri var. Ya biz daha fazla bütçeyle bu işleri yapacağız, bu finalleri oynayacağız kendi sahamızda, kendi seyircimizin önünde. Ama çok üzgünüz. Herkese geçmiş olsun diliyorum. Fenerbahçe Spor Kulübü bir Spor Kulübü’dür. Kadın Basketbolunda şu anda Türkiye’deki altyapının yüzde 40’ı, 50’si civarında büyük bir olay gerçekleştiriyoruz. Yani Yıldız Genç Milli Takımı, Ümit Milli Takım seviyelerinde. Buradan çıkan çocuklarla da önümüzdeki yıllarda daha başarılı olacağız” dedi.

Birçok ülkede Ülker Sports Arena gibi bir salonda turnuva oynanmadığını ve FIBA’nın çok etkilendiğini ifade eden Uslu, “Birçok ülkeye gittik, böyle bir spor salonunda böyle bir havayla hiçbir turnuva oynanmadı. FIBA çok etkilenmiş. Biliyorsunuz Erkekler Euroleague’i FIBA organize etmiyor, Euroleague, kendisi organize ediyor. Kadın Euroleague, FIBA’nın ikinci büyük turnuvası. Şimdi erkekleri almaya çalışıyorlar. FIBA’nın en büyük turnuvası Kadınlar Euroleague oldu. Onun için de onlara da bu arada teşekkür ederiz bu organizasyonu bize verdikleri için” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ