MENÜ

Madrid kapışması

Kral Kupası'nda Real Madrid, Atletico'yu 3-0 mağlup etti. Ama 90 dakika boyunca futboldan çok, oyuncuların kapışması dikkat çekti. Özellikle ev sahibi ekip, rakibin forveti Diego Costa'yı hedef aldı

Madrid kapışması

İspanya Kral Kupası yarı final ilk maçında önceki gün Real Madrid, derbi mücadelesinde Arda Turan’ın formasını giydiği Atletico Madrid’i sahasında 3-0 mağlup ederek, final adına büyük bir avantajı eline geçirdi. Rakibini, Santiago Bernabeu Stadı’nda İnsua (k.k), Jese ve Miranda’nın (k.k) golleriyle mağlup etmeyi başaran Los Galacticos’un zaferinden çok, maç içinde yaşanan tartışmalar ve sert anlar İspanya’da gündeme oturdu. Derbi olması sebebiyle tansiyonu yüksek geçen mücadelede Real’de Sergio Ramos, Pepe ve Arbeloa, Atletico’da ise Diego Costa ile Godin, sık sık yaşanan gerilimli anlarda başrolü oynadı. Yakın zamanda İspanya Milli Takımı’nı seçtiğini açıklayan Brezilyalı futbolcu Costa, rakip takımın futbolcularının en çok hedef aldığı isimlerin başında geldi. Mücadelenin ilk yarısında Arbeloa, bir duran top pozisyonu sırasında tecrübeli forvetin bileğine bastı. Hakemin görmediği bir anda yapılan bu hareket, herkes tarafından büyük tepki topladı.

Rövanşı 11 Şubat’ta...

Hemen hemen her korner pozisyonunda futbolcular, birbirlerine sert hareketlerde bulunmayı ihmal etmedi. Pepe de zaman zaman savunmada markaj yaptığı Costa’yı tahrik etmeye çalıştı. Ramos ve Godin de, benzer eylemlerde bulunurken, maçın hakemi Carlos Gomez’in karşılaşmanın yükünü kaldıramadığı yorumları yapıldı. Ev sahibinde Pepe, Atletico’da ise Juanfran, Miranda, Diego ve Costa sarı kart gördü. Costa, cezalı duruma düştüğü için rövanşta forma giyemeyecek. İkinci maç, 11 Şubat’ta Vicente Calderon Stadı’nda oynanacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ