MENÜ

'Maçın favorisi lazio'

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay ve futbolculardan Gustavo Colman, yarın akşam oynanacak olan Lazio maçı öncesi Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda basın toplantısı düzenledi.

'Maçın favorisi lazio'

Akçay, yarın kendi oyun anlayışlarını sahaya yansıtmaya çalışacaklarını ifade ederek, "Kendi sahamızda oynayacağımız ama favorisinin Lazio olduğu bir maça çıkacağız. Deneyimleri, birikimleri ve elindeki oyuncularının lig düzeyi yüksek oyuncu kadrosuna sahip bir takımla oynayacağız. Lazio'yu saygı duyulması gereken bir rakip olarak göreceğiz ve sahasının her dakikasında, her saniyesinde bunu hatırlayarak oynayacağız. Ancak bu bizim kendi evimizde mahkum oynayacağımızı ya da çok geride duracağımızı göstermez" dedi.

"TAKIM OLARAK YÜKSELİŞTEYİZ"

Akçay, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Sabırlı oyunumuzu direk oyunla kaleye giden yolları iyi bularak oynamak istiyoruz. Rakibimizin de oyun planının sabır üzerine kurulu olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla yarın akşam maçın kilidi sabır üzerine kurulu olacak. Fenerbahçe maçı öncesi Lazio müsabakasının değerini yükseltmek istiyoruz. Bu nedenden dolayı da Lazio maçı bizim açımızdan iki kez daha önemli hale geliyor. Oyuncularıma güveniyorum. Takım olarak yükselişteyiz. Yarın da bunu sürdürmek istiyoruz. Çabamız bu yönde olacak. Umuyorum bunu başarırız."

"RAKİBİN OLUMLU VE OLUMSUZ YANLARINA BAKTIK"

Akçay, bir gazetecinin, "Lazio'yu neden favori görüyorsunuz?" şeklindeki soruya ise şöyle cevap verdi: "Bu sonuçlara nereden varıyoruz, önümüzdeki istatistiklerle bakarak varıyoruz. Oyuncu kalitenize ve oynadığınız maçlardaki istatistiklere bakıyorsunuz. Rakibinizin olumlu ve olumsuz yanlarına bakıyorsunuz. Zaten taktiğin kelime anlamı ifade ettiğinizde, kendi artılarınız, rakibin artıları, kendi eksileriniz ve rakibin eksilerini tartıp yapılabilecek olan stratejiler demektir. Zaman zaman teknik adamların konuşmalarında farklı hedefler gösterilerek farklı stratejiler oluşturulabilir" dedi.

"BU MAÇI ALIRSAK TUR ŞANSIMIZ YÜZDE 50 DİYEBİLİRİM"

Tecrübeli teknik adam, "Bu maçtan alınacak bir galibiyet tur için önemli avantaj sağlar mı?" şeklindeki soruya ise, "Bir galibiyet, 6 puanlık bir avantaj demektir. Bizim hesaplarımıza göre 11 - 12 puanlık bir sonucun devamını gerektireceği için galip gelirsek tur şansımız yüzde 50 diyebilirim" diyerek cevap verdi. Akçay, Avrupa ligi maçlarında yabancı sınırlamasının olmamasının ise bir avantaj olduğunu ifade etti.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ