MENÜ

"Maça çıkmama gibi düşüncem olamaz"

Gaziantep maçından sonra karayolu ile Diyarbakır'a geldiklerini belirten Diyarbakırspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, Şanlıurfa'ya vardıklarında kulüp başkanı Çetin Sümer'in kendisini arayarak, Galatasaray maçına çıkmama kararı aldıklarını kendisine söylediğini anlattı.

"Maça çıkmama gibi düşüncem olamaz"

Doğan, Sümer'in bu kararının kızgınlık ve öfkeyle alındığını düşündüğünü, ancak daha sonra bu konuda ciddi olduklarını anladığını dile getirdi. Galatasaray maçına çıkmama kararını doğru bulmadığını anlatan Doğan, şöyle dedi:

"Bunun yanlış olduğunu başkana da söyledim, size de rahatlıkla söyleyebilirim. Ben bir maça bağlı kalıp konuşmam. Ama 6 haftadan beri hakemlerle ilgili çok önemli sorunlar yaşıyoruz. Her maç biraz daha artarak devam hakemlerin yanlı tutumlarını ben de farkedebiliyorum. Emek sarfeden bir insan olarak, hakemlerin maçlarımızı yüzde 100 yanlı yönettiklerinden eminim. Başkan ve yönetim bir karar almış. O başkanın düşüncesi ama bir teknik adam olarak maça çıkmama gibi bir düşüncem olamaz."

Gaziantepspor maçı öncesinde ve maç oynandığında siyasi slogan hiç duymadığını belirten Ziya Doğan, şunları anlattı:

"Maç bitiminde çok sinirlenmiştim. Hakeme yaklaştım ve 'Bakabilirsen gözüme bak, ama bakamazsın' dedim ve sinirli bir şekilde odaya girdim. Sonradan duydum ki kargaşa olmuş, yine siyasi sloganlar atmışlar, bunlar çirkin şeyler. Bu tip söylem ve düşünceler tabii ki maç içinde bizi olumsuz etkiliyor. Yönettiğim takım ve ben, bu olaylarla gündeme gelmek istemezdim. Ben aslında şununla gündeme gelmek isterdim. 15 günde 10 milyon harcayarak 30 futbolcuyu bünyeme almışım. Güzel bir takım oluşturmuşum. Hakemler yanlı ve taraflı maç yönetmemiş olsa, Kuran çarpsın ki şu an lig 5'incisiydik. Allah aşkına oynadığımız 6 maçtaki 12 pozisyondaki kararların tümü aleyhimize verilmiş ve maçın kırılma anını oluşturmuş. O zaman biz neyin mücadelesini veriyoruz? Evet az parayla çok büyük işler yaptık. Bu bol para harcayıp ta başarıya ulaşmayanları rahatsız etti. Sanırım bu yüzden bizimle uğraşıyorlar."

Gündem nedeniyle futbolcuları motive etmenin zorlaştığını anlatan Doğan, Galatasaray maçı öncesi Diyarbakırspor için kurulan tuzağın başarıyla sonuçlandığını savundu. Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gaziantep maçının özetlerini akşam izledim. Faul bile çalınmaması gereken iki pozisyonda, Ayman ve Barış'a sarı kart gösterilmiş. Nedeni şu; haftaya Galatasaray maçı var, Ayman ve Barış aynı mevkide ön liberoda oynayan iki önemli futbolcu. Dolayısıyla Galatasaray'a karşı forma giyemeyecekler. Şimdi bu görüntülerden sonra ister istemez hakemin yanlı maç yönettiğini düşünüyorsun."

Haberin Devamı
YORUM YAZ