MENÜ

Lucescu'dan son dakika açıklaması! "Bu akşam Galatasaraylıyım!"

Mircea Lucescu, Mackolik'e verdiği özel röportajda, 2000-01 ve 2001-02 sezonlarında çalıştırdığı Galatasaray'ın Barcelona karşısında büyük bir sürprize imza atabileceğini söyledi ve bu maçta gönlünün sarı-kırmızılı ekipten yana olduğunu belirtti.

Lucescu'dan son dakika açıklaması! "Bu akşam Galatasaraylıyım!"

Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı Mircea Lucescu, Galatasaray'ın Barcelona karşısında sürpriz yapabilecek kaliteye sahip olduğunu düşünüyor.

Haberin Devamı

Türkiye'de 2000-2002 yılları arasında Galatasaray'ı, 2002-2004 arasında da Beşiktaş'ı çalıştıran Lucescu, Mackolik adına Daniel Nanu'ya verdiği özel röportajda "Bu akşam Galatasaraylıyım!" derken, sarı-kırmızılı takımla yaşadığı 2001-02 UEFA Şampiyonlar Ligi sezonunu unutamadığını söyledi.

O dönem Barcelona ile oynadıkları maçlara değinen Rumen teknik adam, "Galatasaray'ı çalıştırdığım dönemdeki 2001-02 UEFA Şampiyonlar Ligi sezonu maçlarını hatırlıyorum. İkinci grup aşamasında (o zaman sistem öyleydi) Barcelona ile oynamıştık. İki zor maç. Camp Nou'da 2-0 öne geçmiştik ama maç 2-2 bitmişti. Diğer maçı Ali Sami Yen'de 1-0 kaybettik ama ben hâlâ Luis Enrique'nin golünün ofsayt olduğunu düşünüyorum. Çok zor bir gruptu. Barcelona, Liverpool, Roma ve biz. Her takımın tur atlayabileceği bir gruptu. Barcelona ve Liverpool çeyrek finale yükseldiler. Biz bu çok zor grubu 5 maçta 5 beraberlik ve 5 puanla tamamladık, sadece Barcelona'ya kaybettik. Barcelona 8 puanla çıktı, Liverpool ise 7 puanla. O sezonu büyük bir keyifle hatırlıyorum. Yeniden yapılandırılmış bir takımla Süper Lig şampiyonluğunu kazanmıştık." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"Bu akşam Galatasaraylıyım"

Lucescu, Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanşında ağırlayacağı Barcelona karşısındaki şansını ise "Galatasaray, Camp Nou'dan çok değerli bir beraberlikle döndü. Elbette bu maç çok zor olacak. Barcelona topa sahip olacak. Galatasaray'ın Beşiktaş'ı olağanüstü bir takım ruhuyla mağlup ettiği derbiyi izledim. Aynı takım ruhu ve taraftar desteğiyle, Galatasaray Barcelona karşısında büyük bir sürprize imza atabilir." ifadeleriyle değerlendirdi.

Mircea Lucescu sözlerini "Bu akşam Galatasaraylıyım!" diyerek tamamladı.

YORUM YAZ