MENÜ

Liverpool'un sağ beki Trent Alexander-Arnold, ustalığını konuşturdu!

İngiliz ekiplerinden Liverpool'un genç yeteneği Trent Alexander - Arnold, yaptığı paylaşımla sosyal medyada çok konuşuldu. Gösterdiği başarılı performansın yanı sıra yaptığı paylaşımlarla da dikkat çeken 21 yaşındaki sağ bek, son gönderisinde adeta hünerlerini sergiledi. İşte Trent Alexander - Arnold'dan şut resitali!

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool'un 1998 doğumlu genç yıldızı Trent Alexander - Arnold, elde ettiği başarıların yanı sıra sosyal medya paylaşımlarıyla da oldukça beğeni topluyor. Liverpool altyapısında yetişen 21 yaşındaki sağ bek oyuncusu sosyal medya hesabından yaptığı son paylaşımla adeta hünerlerini sergiledi. Sosyal medya kullanıcılarının 'Şut ustası' olarak yorumları gönderi, kısa sürede büyük etkileşim topladı. İşte o görüntüler...

Haberin Devamı

TRENT ALEXANDER - ARNOLD KİMDİR?

7 Ekim 1998 doğumlu Trent John Alexander-Arnold , İngiliz takımı Liverpool'da sağ bek mevkisinde oynamaktadır. 2016 senesinde Liverpool altyapısından A takıma yükselmiştir. 2016-17 sezonunda Liverpool'un sezondaki en iyi genç futbolcusu ödülünü kazanmıştır. Ayrıca Alexander-Arnold İngiltere 16 yaş altı millî futbol takımından İngiltere 19 yaş altı millî futbol takımına kadar millî takımın genç seviyelerine forma şansı bulmuştur.

Trent Alexander-Arnold, West Derby'de dünyaya geldi. 2004 senesinde 6 yaşındayken Liverpool akademiye girdi ve Akademi koçu Ian Barrigan tarafından fark edildi. Daha sonra Pep Lijinders önderliğinde 16 yaş altı ve 18 yaş altı takımlarında kaptanlık yaptı. Akademi sürecinde kendisini geliştirdi. 2015 senesinde takımın kaptanı Steven Gerrard ayrı tutuldu ve kendi hayatını yazdığını kitapta geleceğinin parlak olduğunu belirtti. 2015-16 sezonu için hazırlık kapmasında en son oynadıklarını ve 2-1 yendikleri Swindon Town karşısında teknik direktör Brendan Rodgers tarafından forma şansı verildi. Böylece ilk kez forma şansı buldu.

Haberin Devamı

2016-17 sezonunda ABD'de gerçekleştiren hazırlık kampına dahil edildi. İlk resmi maçına 25 Ekim 2016 tarihinde Lig Kupasında 2-1 yendikleri Tottenham Hotspur karşısında çıktı ve 68. dakikada yerini Nathaniel Clyne bıraktı. Alexander-Arnold'in ilk maçını izleyen eski Liverpool kaptanı ve teknik direktörü Graeme Souness, hakkında üst düzey bir futbolcu olduğunu belirtti. 8 Kasım tarihinde Liverppol Alexander-Arnold, Kevin Stewart ve Ben Woodburn ile sözleşme imzaladığını açıkladı. Alexander-Arnold, bir ay sonra Lig Kupası 5.turunda 2-0 yendikleri Leeds United maçında Divock Origi'nin ilk golünün asistini yaptı. Leeds United maçındaki performansıyla maçın adamı seçildi.

Alexander-Arnold, ilk Premier League maçına 14 Aralık'ta 3-0 yendikleri Middlesbrough maçında Origi'nin yerine girerek çıktı ve 15 Ocak 2017 tarihinde 1-1 berabere kaldıkları Mancherster United karşısında ilk kez Premier League maçında ilk 11'de başladı. 9 Mayıs 2017 tarihinde Liverpool'un sezonun en iyi genç futbolcusu ve bir ay sonra Professional Development League'in en iyi oyuncusu seçildi. Alexander-Arnold, ilk sezonunda bütün organizasyonlarda 12 kez forma şansı buldu.

Haberin Devamı

7 Temmuz 2017 tarihinde Liverpool, Alexander-Arnold ile sözleşmesini uzattığını açıkladı. 15 Ağustos 2017 tarihinde ilk Avrupa Kupası maçına, Şampiyonlar Ligi play-off maçı olan Alman ekibi 1899 Hoffenheim karşısında çıktı ve 2-1 yendikleri karşılaşmada free-kick'ten ilk golünü attı. Avrupa Kupalarında Michael Owen and David Fairclough'tan sonra gol atan en genç futbolcu oldu. Trent, Şampiyonlar Ligi grup aşamında 17 Ekim 2017 tarihinde oynanan 7-0 yendikleri Maribor maçında bir gol daha attı. Premier Lig'deki ilk golünü 26 Aralık 2017 tarihinde Anfield'de oynanan, 5-0 yendikleri Swensea maçında attı.

4 Nisan 2018 tarihinde oynanan Mancester City'i 3-0 yendikleri Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final maçında çeyrek final eşleşmesi için ilk 11'de başlayan en genç İngilizce futbolcusu oldu. Performansıyla maçın oyuncusu seçildi ve medya tarafından City'nin kanat oyuncusu Leroy Sané'yi etkisiz bırakması övgüyle bahsedildi. 10 Mayıs günü, ligde ve avrupa kupalarındaki performansıyla nedeniyle Liverpool Sezonun En İyi Genç futbolcusunu ikinci kez kazandı. Bir ay sonra, 2018 Şampiyonlar Ligi Finalinde Real Madrid'e karşı ilk 11'de yer almasıyla Şampiyonlar Ligi finalinde forma giyen en genç Liverpool'lu futbolcu oldu..

Haberin Devamı

Temmuz ayında spor yazarları tarafından Avrupa'daki genç oyunculara verilen Golden Boy ödülünde, ödülü kazan Matthijs de Ligt'in arkasından ikinci sırada yer aldı.France Football'un ilk kez düzenlediği 21 yaşından genç olan futbolculara verilen Kopa Trophy'e aday olan 10 kişiden biri oldu ve Owen'in Denis Law ile Pavel Nedvěd'in oylarıyla altıncı sırada yer aldı.

27 Şubat 2019 tarihinde oynanan Liverpool'un 5-0 yendiği Watford Premier League maçında, bir Premier League maçında 3 asist yapan en genç futbolcu oldu. (20 sene 143 gün) 5 Nisan günü oynanan Liverpool'un Southampton 3-1 yendiği maçta 50.kez Premier League maçında yer almasıyla Owen, Raheem Sterling, Robbie Fowler ve Gerrard'in ardından en genç beşinci futbolcu oldu. 2 hafta sonra sezonun İngiltere'de Yılın Genç Futbolcusu ödülüne aday gösterildi ama kazanamadı. Takım arkadaşları Virgil van Dijk, Sadio Mané ve Andrew Robertson birlikte PFA Yılın Takımı'nda yer aldı.

Haberin Devamı

Ayrıca, ilk kez aynı takımda kendisi ile birlikte 11 asisti olan Robertson, aynı sezondaki asistlerde çift haneye ulaşan defans oyuncuları oldu. Üç gün sonra ilk maçı 3-0 kaybettikleri Barcelona rövanş maçında iki asist yaparak takımın 4-0 kazanıp, üst üste ikinci kez Şampiyonlar Ligi finaline çıkmasına yardımcı oldu. Ligin son haftasında 2-0 yendikleri Wolverhampton Wanderers maçında bir asist yaparak asist sayısını onikiye çıkardı ve böylece bir sezonda en fazla asist yapan defans oyuncusu oldu.

Alexander-Arnold, İngiltere millî futbol takımının genç kategorilerinde forma şansı buldu. 7 Ekim 2016 tarihinde oynanan İngiltere 19 yaş altı millî futbol takımı Hırvatistan 19 yaş altı millî futbol takımını takımını 3-1 yendiği maçta bir gol attı.

24 Mart 2017 tarihinde İspanya'yı 3-0 yendikleri 2017 UEFA Avrupa 19 Yaş Altı Futbol Şampiyonası eleme maçında 2 gol attı ve bu galibiyetle birlikte 2017 UEFA Avrupa 19 Yaş Altı Futbol Şampiyonası'na katılması garantilendi. Alexander-Arnold, Liverpool'un sezon öncesi hazırlık kampına katılacağından dolayı 2017 UEFA Avrupa 19 Yaş Altı Futbol Şampiyonası'na kadroya çağrılmadı.

YORUM YAZ