MENÜ

Liverpool en erken şampiyon olacaktı şimdi belki en geç şampiyon olacak

Jürgen Klopp yönetimindeki Liverpool sadece Premier Lig tarihinde değil belki de beş büyük lig içinde kolay kolay yakalanmayacak bir performans ile 2020 yılı Mart ayı içine girmişti. Sadece iki galibiyet saha alması halinde şampiyon olacak Liverpool, corona virüsü salgını olmasa muhtemelen Mart bitmeden şampiyon olup tarihe geçecekti. Liverpool şimdi ise muhtemelen en geç şampiyon olan takım olacak

Liverpool en erken şampiyon olacaktı şimdi belki en geç şampiyon olacak

Liverpool sadece Premier Lig tarihinde değil belki de beş büyük lig içinde kolay kolay yakalanmayacak bir performans ile 2020 yılı Mart ayı içine girmişti. Oynadığı 29 maçta 27 galibiyet alan Liverpool, bir beraberlik bir yenilgi almış ve 82 puan toplamıştı. Jürgen Klopp'un ekibi en yakın rakibi Manchester City'nin 25 puan önünde yer alırken sadece iki galibiyet ile şampiyonluğunu ilan edebilecekti.

Haberin Devamı

Liverpool, corona virüsü salgını olmasa muhtemelen Mart ayı bitmeden şampiyon olup tarihe geçecek ya da normal fikstürde dün oynanması gereken Manchester City maçı ile ilk Premier Lig şampiyonluğunu ilan edecekti. Liverpool böylece Alex Ferguson ile 14 Nisan 2001 tarihinde şampiyon olan Manchester United'ın rekorunu kıracaktı.

İNGİLTERE PREMIER LİG GÜNCEL PUAN DURUMU

Haziran'da biten Premier Lig sezonu yok

UEFA ve FIFA tarafından liglerin tamamlanması tavsiyesi üzerinde bir çok lig gibi Premier Lig'de de Mayıs sonu itibariyle maçların başlaması bekleniyor. Liverpool ise en az iki galibiyete ihtiyacı olduğu için muhtemelen Haziran gibi mutlu sona ulaşacak. Premier Lig tarihinde Haziran ayı içinde şampiyon olan ilk takım olacak. 1992 yılında kurulan Premier Lig'de Haziran ayı ya da sonraki aylarda içinde tamamlanan sezon bulunmuyor.

Haberin Devamı

fanatik.com.tr / Tolga Kuru

YORUM YAZ