MENÜ

Liverpool Arsenal'i ezdi geçti: 5-1

Liverpool, kendi seyircisi önünde son 6 maçtır mağlup edemediği Arsenal'e bu kez gol yağdırdı!

Liverpool Arsenal'i ezdi geçti: 5-1

İngiltere Premier Ligi 25. hafta karşılaşmasında Liverpool, Anfield stadında lider Arsenal'i konuk etti.

Maça müthiş bir taraftar desteği ile başlayan Liverpool, henüz maçın 1. dakikasında kaptan Gerrard'ın ortasına iyi dokunan Martin Skrtel'in golüyle öne geçti.(1-0)

Baskılı ve agresif bir oyun ile Arsenal'i sürklase eden ev sahibi ekip, aradığı ikinci golü 10. dakikada yine Gerrard - Skrtel işbirliği ile buldu. Gerrard'ın bu kez kornerden ortaladığı topa nefis bir kafa vuruşu yapan Skrtel, hem kendisinin hem de takımının 2. golünü kaydetti. (2-0)

2. golden sonra vites arttırmaya devam eden Liverpool, Arsenal kalesini âdeta ablukaya aldı. 13. dakikada Luis Suarez'in ceza sahası dışından yaptığı muhteşem vuruş direkleri sallarken, dönen topu önünde bulan Kolo Toure topu boş kaleye tamamlamayı başaramadı.

Bir an bile hız kesmeyen Liverpool, bu kez rakibini kontra ataktan vurdu. 17. dakikada Luis Suarez, sağ kanattan taşıdığı topu ceza sahası içindeki Raheem Sterling'e aktardı. Genç oyuncu da kale ağzına yapılan bu ikramı reddetmedi. (3-0)

Art arda gelen goller ile bir anda 3-0 mağlup duruma düşen Arsenal iyice bocaladı. 3. golden 3 dakika sonra, 20. dakikada sahneye çıkan Daniel Sturridge, Coutinho'nun güzel pasında topu ağlar ile buluşturarak ilk yarının skorunu belirledi. (4-0)

İkinci yarıya ilk yarının tam aksine sakin başlayan ev sahibi ekip, maçı rölantiye alsa bile oyunun kontrolünü kaybetmedi. Liverpool kariyerinin belki de en iyi maçını oynayan Sterling, 57. dakikada ceza sahasındaki karambolden iyi yararlanarak kendisinin 2, takımının 5. golünü kaydetti. (5-0)

Arsenal'in "şeref golü" ise Mikel Arteta'nın ayağından geldi. 69. dakikada kazanılan penaltıyı gole çeviren İspanyol oyuncu böylece maçın skorunu belirledi. (5-1)

Bu galibiyet ile şeytanın bacağını kırmayı başaran Liverpool hem 6 maç sonra Arsenal'i kendi sahasında mağlup etmeyi başardı hem de yaklaşık 50 yıl sonra rakibine 5 gol birden atmış oldu.

Lider Arsenal, bu sonuç ile 55 puanda kalırken, Liverpool ise puanını 50'ye yükselterek zirve yarışından kopmadı.

Haberin Devamı

LIVERPOOL - ARSENAL

PREMIER LİG PUAN DURUMU

YORUM YAZ