MENÜ

Liglerin başlama tarihi açıklandı! Erman Özgür kararı yorumladı...

TFF Yönetim Kurulu, korona virüsü nedeniyle ara verile liglerin ne zaman başlayacağını görüştü. Toplantıda, TFF 1. Lig'in 19 Haziran'da, TFF 2. Lig, TFF 3. Lig ve Bölgesel Amatör Lig maçlarının 18 Temmuz'da karar verildi. Süper Lig ise daha önce açıklandığı gibi 12 Haziran'da devam edeceği belirtildi. Yazarımız Erman Özgür, açıklanan karar hakkındaki düşüncelerini aktardı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, bugün federasyon bünyesinde kurulan sağlık kurulu ile toplantı yaptı.

Haberin Devamı

TFF’den yapılan açıklamaya göre, sağlık kurulun tavsiyeleri ile Türkiye 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği’nin yazılı başvuruları dikkate alınarak, korona virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle ara verilen liglerin “şimdilik” başlama tarihleri belirlendi.

Süper Lig’in daha önce açıklandığı gibi 12 Haziran’da başlayacağı ifade edilen açıklamada, TFF 1. Lig’in 19 Haziran’da, TFF 2. Lig, TFF 3. Lig ve Bölgesel Amatör Lig maçlarının 18 Temmuz’da oynanmaya başlanacağı duyuruldu.

Yapılan açıklamayı değerlendiren yazarımız Erman Özgür, "Öngörü yapmak ne kadar doğru bilmem ama alınan tarihlere bakınca testleri negatif çıkmış kişilere maç oynatıp başımıza bir şey gelmemesi için dua etmekten başka çare yok. Futbol bir eğlence fakat eğer normalleşme başlayacaksa herkesin en fazla beklediği eğlencelerden biri de futbol. Zaten tüm liglerin oynanacağını, 1 ay içinde takımların yapacakları yolculukları, konaklamaları sağ salim atlatabilirsek hem kulüplerin ekonomileri nefes alacak hem de normalleşme için büyük bir adım atılmış olacak. Şampiyonluk ya da ligde kalma hedefini tutturabilecekler değil de ligi sağlıklı bitirebilecek tüm takımların başarılı sayılabileceği bir yarış olacak diyebilirim." ifadelerine yer verdi.

YORUM YAZ