MENÜ

Liglerin başlama tarihi belli oldu! "Önemli olan tarih değil"

Lig ne zaman başlayacak? Ligler ne zaman bitecek? Maçlar hangi şehirlerde oynanacak? Coronavirüs pandemisi nedeniyle ara verilen Süper Lig'de 2019-2020 sezonunun akıbeti belli oldu. TFF Başkanı Nihat Özdemir, Süper Lig'in başlama tarihini açıkladı. Yeni tarihlere göre Süper Lig, 12, 13, 14 Haziran'da başlayacak ve 26 Temmuz tarihinde sona erecek. Yazarımız Erman Özgür, TFF'nin aldığı karar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Nihat Özdemir, Süper Lig'in başlangıcı hakkında "Şimdilik olma kaydıyla elimizde değişik senaryolarımızın da bulunduğunu belirterek ertelenen Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig ve bölgesel amatör liglerimizi 12, 13, 14 Haziran tarihlerinde başlatma kararı aldık." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Yazarımız Erman Özgür, alınan karar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Erman Özgür, yaptığı değerlendirmede, ""Bir tarih belirlenmesi hatta liglerin bitirilip bir sonraki sezonu ve son olarak UEFA'nın Şampiyonlar Ligi takvimini aksatmaması için doğru bir tarih belirlenmesi şarttı, federasyon da belirledi. Ama asıl önemli olan tarih değil. Takımların sağlıklı ve steril ortamda antrenman yapıp yine risksiz statlarda maça çıkabilmeleri. Yani tarih işin kolayı. Zor olanı maçların nerede ve nasıl oynanacağı. Aynı şehirde olursa yine takımların risksiz bir ortamda kamp yapabilmesini sağlamak ya da seyircisiz ve kendi statlarında oynanacaksa ki bu daha zor bir ihtimal gibi duruyor o zaman da yolculuk ve kamplarda korunmalarını sağlamakta. Yani 2 seçenekte de ligi bitirmek için ekstra bir çaba gerekli. Ancak alınan tarih kararını doğru çıkartmayı bu ekstra çaba ile başarmak mümkün." ifadelerine yer verdi.

YORUM YAZ