MENÜ

Ligin zirvesinde istatistik yarışı!

Süper Lig’de 16 Mayıstan beri futbol oynanmazken Süper Lig özlemi de izleyicilerin burnunda tütüyor. Süper Lig’in Haziran ayında başlanacağı düşünülürken biz de sizlere sezonun oyuncu bazlarındaki istatistiklerini hatırlatmak istedik. İlk bölümde ise Süper Lig’in pas cambazlarını sizlere hatırlatacağız.

Trabzonspor’un 34 yaşındaki maestrosu Jose Sosa’nın sözleşmesi sezon sonunda bordo mavili ekiple sona eriyor. Maç başına 2.8 kilit pas atarak Süper Lig’in zirvesinde yer alan pas cambazı Sosa, bu sezon Süper Lig’de 6 asistle oynuyor. Maç başına 62.6 pas istatistiği yakalayan Arjantinli orta saha oyuncusu bu pasların %80’in de ise isabet sağladı. Sosa maç başına ise 0.2 ara pası denemiştir.

Haberin Devamı

Antalyaspor orta sahasının kilit isimlerinden olan 34 yaşındaki tecrübeli oyuncu Hakan Özmert de başarılı pas grafiğiyle ön plana çıkıyor. Bu sezon 21 maçta forma giyen tecrübeli oyuncunun kulübüyle sezon sonunda sözleşmesi sona ererken maç başına 2.7 kilit pas atmayı başararak orta sahanın engellerini kaldırıyor. Yüzde 81.4 pas yüzdesiyle oynayan futbolcu maç başına ise 38.7 pas denemiş ve 0.1 ara pas başarısı yakalamıştır. Hakan özmert bu sezon 3 asistle oynayarak Antalyaspor’un pas yükünü sırtına almıştır.

Büyük takımları şimdiden peşine takan 2020-21 sezonu için en büyük transfer hedefi olan futbolcu Mert Hakan Yandaş bu sezon yükselen bir pas grafiğine sahip. Maç başına 42.6 pasla oynayan futbolcu bu pasların yüzde 80.3’ünde ise isabet sağlamıştır. 3 asistle oynayarak orta sahanın iki yönünde de aktif görev alan futbolcu 2.7 kilit pas atıp, 0.2 de ara pası istatistiği yakalamıştır.

Haberin Devamı

Galatasaray’ın kiralık orta sahası 28 yaşındaki Jean Michael Seri bu sezon iyi bir grafik yakalamasa da pas anlamında takımını tatmin ediyor. Süper Lig’de 0.3 ara pas başarı yüzdesiyle zirvede olan futbolcu, maç başına 1.5 kilit pas atmış ve bu sezon 2 de asist yapmıştır. Fildişi Sahilli Merkez orta saha, maç başına 64.9 pas atmış ve yüzde 89.5 başarılı olmuştur.

Beşiktaşlı taraftarların beklentisini tam olarak karşılayamasa da siyah beyazlı ekibin Mısırlı orta saha oyuncusu Mohamed Elneny, ligin pas anlamında zirvesinde yer alıyor. Maç başına attığı 78 pasla tepede yer alan oyuncu, bu pasların yüzde 91.1’inde ise başarıya ulaşmıştır. Ara pası denemesi 0 olan oyuncu bu sezon 0.6 kilit pasla oynamış ve 2 asiste imza atmıştır.

HAZIRLAYAN: NİHAT UZEL

YORUM YAZ