MENÜ

Lietuvos Rytas 81-81 Pınar Karşıyaka

Tarihinde ilk kez Eurocup'ta Top 16'ya kalan Pınar Karşıyaka, bu kupayı iki kez kazanan Lietuvos Rytas karşısında 12 sayı geri düşmesine rağmen pes etmedi. Yeşil-Beyazlılar, deplasmandaki maçı kazanamadı ama skoru eşitledi, tur için İzmir'e büyük avantajla döndü.

Lietuvos Rytas 81-81 Pınar Karşıyaka

İkinci turu 6’da 6 yapıp grubu lider bitiren Pınar Karşıyaka, en şanssız eşleşmeyi yapmıştı. Bu kupayı iki kez kazanan, Euroleague tecrübesi bulunan Litvanya devi Lietuvos Rytas gözleri biraz korkutmuştu belki ama Ufuk Sarıca ve oyuncuları, Vilnius’ta çok gözü kara oynadı. Maça kötü başlayıp, potasını hiç savunamayan Karşıyaka, bir anda 30-18 geri düşmesine rağmen oyundan hiç düşmedi. Sakin kalmayı başaran, özgüvenle oynayan İzmir ekibinin bu direnci, Litvanyalılar’ı ürküttü. Karşıyaka, çember altını istediği gibi kullanamasa da çizginin gerisinden Diebler, Dixon’la skor üretip farkı da yavaş yavaş eritti. Periyodun sonlarına doğru skor 46-40 olduktan sonra Gecevicius’un üçlüğü devre skorunu belirledi: 49-40.

Rövanşı 1 sayıyla kazan ve çık!

Bu üçlük bile moral bozmazken, Karşıyaka ikinci yarıda müthiş savunma yaptı. Hücumda Dixon sazı eline alırken, kapılan toplar sonrası hızlı hücumlar bulan Kaf Kaf, önce 58-58 ile eşitliği sağladı, 4. periyodun başında da 71-67 öne geçti. Bu dakikalarda Rytas hücumları bocalarken, fırsatı değerlendiremedik. Karşıyaka kendi de hücumlardan boş dönünce oyunu koparma şansını kullanamadı. Rytas 10-0’lık seriyle 77-71 öne geçmesine rağmen büyük bir takım gibi tekrar direnç koyan Kaf Kaf, Dixon’un asistleri, Gabriel’in smaçları ile maçı 81-81 berabere bitirdi ve çeyrek final yolunda çok önemli bir adım attı. Karşıyaka, rövanşı 1 sayıyla bile kazansa turu geçen taraf olacak.

Gökhan German

Haberin Devamı
YORUM YAZ