MENÜ

Lider'in takvim öfkesi

PTT 1. Lig'in lider ekibi Ankaraspor'da Kulüp Başkanı Sadık Dik, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 24, 25, 26 ve 27. hafta maç tarihlerinin ilan edildiğini hatırlatarak, "Kulübümüzün oynayacağı maç tarihlerini görünce önce şaşırdık daha sonra bu şaşkınlığımız öfkeye dönüştü" diye konuştu.

Lider'in takvim öfkesi

Dik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rakiplerinden Samsunspor’un 17 günde 4, Adanaspor, Adana Demirspor, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraşspor, Mersin İidmanyurdu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Bucaspor’un 16 günde 4, Şanluurfaspor ve Denizlispor’un 15 günde 4, Boluspor, TKİ Tavşanlı Linyitspor, Orduspor ve Fethiyespor’un 14 günde 4 maç, bu haftalar içinde bay olan Karşıyaka, 1461 Trabzon, Manisaspor ve Balıkesirspor ise bu periyotta 3 maç yapacakken Ankaraspor’un ise 13 günde 4 maç yapacak şekilde planlama yapılmış olmasını "içlerine sindiremediklerini" ifade etti.

Haberin Devamı

TFF tarafından kendilerine verilen bilgide maç takviminin yayıncı kuruluşla ilişkilendirildiğini belirten Dik, "Ancak, yayıncı kuruluş yetkilileri de daha önce bu durumdan rahatsız olduklarını yaptıkları yayınlarda da dile getirmişlerdi" dedi.

Ligin 12. haftasında Samsunspor deplasmanından 3 gün sonra bir önceki haftayı bay geçen Bucaspor ile oynayacak şekilde yapılan planlamaya da daha önce tepki gösterdiklerini hatırlatan Dik, şunları söyledi:
"Israrlı bir şekilde kulübümüz, sebebini anlayamadığımız bir şekilde mağdur ediliyor. Niye böyle oluyor anlamak mümkün değil. Ankaraspor, yaklaşık 4 yıl önce yine sebebini hala anlayamadığı bir şekilde Türk futbol tarihinin en ağır cezasını almış ve şike yapabilir iftirası ile küme düşürülmüştü. O gün futbol ailesinin hiçbir bireyi bu haksızlığa sesini çıkarmamış veya çıkaramamış ve Ankaraspor tek başına bu haksızlığa karşı mücadele etmişti. Kimsenin şüphesi olmasın ki Ankaraspor, bu tarz haksızlıklar ile yine tek başına mücadele edecek güçtedir. "

Haberin Devamı

"En azından saygı"

Ankaraspor Başkanı Dik, sebepsiz ve dikkatsizce yapılan bu uygulamalara son verilmesini istediklerini belirterek, "Ankaraspor yönetiminin, teknik heyetinin, futbolcularının ve personelinin bu sezon tabiri caizse yoktan varolarak gösterdikleri başarıya, akıttıkları alın terlerinin kimi çevrelerce belki hasetten dolayı takdir edilmese bile en azından saygı gösterilmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Maç takviminin art niyetsiz fakat çok dikkat etmeden yapıldığını düşündüklerini dile getiren Sadık Dik, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bu tarz uygulamalar zaten komik rakamlarla ifade edilen PTT 1. Lig’in marka değerinin tamamen kaybolmasına sebep olacaktır. Bu programlamanın hiçbir PTT 1. Lig kulübü mağdur edilmeden, en kısa sürede düzeltilmesini ve tüm kulüplerin eşit şartlarda mücadele etme hakkının TFF tarafından sağlanmasını talep ediyoruz."

AA

YORUM YAZ