MENÜ

Lider olmak çok önemli

Fenerbahçe bu akşam tek farklı yenilse bile turu geçebilir. Ancak grubu lider bitirmek son derece önemli. Eğer bunu başarırsak, bir sonraki turda Avrupa Ligi’nin grup ikincileri ya da Şampiyonlar Ligi’nden gelecek ‘kötü 4 takım’ ile eşleşeceğiz.

Lider olmak çok önemli

Sarı-Lacivertliler bu akşam Feyenoord ile kritik maça çıkacak. Temsilcimizin turu geçmesi için beraberlik, hatta tek farklı yenilgi bile yetecek. Hatta Manchester United’ın Zorya deplasmanında kaybetmesi halinde, Fenerbahçe alacağı her sonuçla adını son 32 takım arasına yazdıracak.

Ancak grubu lider olarak tamamlamak da son derece önemli. Avrupa Ligi’ndeki son 32 tur eşleşmesinde grup liderleri ile ikinci takımlar ayrı torbalara giriyor. Şampiyonlar Ligi’nin ‘en iyi üçüncüleri’ arasındaki 4 takım da liderlerin yanında yer alacak. Devler Ligi’nden gelecek ‘en kötü 4’ üçüncü ekip ise, Avrupa Ligi’ni ikinci tamamlayan takımlarla aynı torbada yer alacak.


Son dakika... Fenerbahçe'de Ozan Tufan karakolluk oldu!


Devlerden kurtulacağız

Fenerbahçe eğer lider olursa, kağıt üzerinde daha güçsüz takımlarla eşleşme ihtimali çok daha fazla olacak. Örneğin, son maçlar öncesi Avrupa Ligi’nde liderliği garantileyen Roma, Zenit, Ajax, Shakhtar, Schalke ve Sparta Prag, muhtemel rakiplerimiz arasında yer almayacak. Sarı-Lacivertliler’in üst tura ikinci olarak yükselmesi halinde ise bu takımlarla eşleşme ihtimali doğacak.

Beşiktaş seri başı

Bu haber yazıydığı sırada, Şampiyonlar Ligi’nde E, F, G ve H Grubu’nda son maçlar oynanmamıştı. Bu nedenle Devler Ligi’nde en iyi üçüncüler henüz belli değil. Ancak yoluna Avrupa Ligi’nde devam edecek olan temsilcimiz Beşiktaş, en iyi üçüncüler arasında yer almayı garantiledi. Bulgaristan’dan Ludogorets ise en kötü üçüncüler arasında olacak.


(ÖZET) Feyenoord - Fenerbahçe maç sonucu: 0-1

Haberin Devamı
YORUM YAZ