MENÜ

LaLiga'dan deney!

LaLiga, İspanyol besteci Lucas Vidal öncülüğünde 12 ülkeden 130 müzisyenin katılımlarıyla futbolun birleştirici gücüne vurgu yapan bir deneye imza attı.

LaLiga, futbolun birleştirici gücüne dikkat çeken bir deneye imza attı. Göteborg Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen bu deneyin ana fikri, şarkı söylenildiği sırada hissedilen duygularla birlikte insanların kalp atış hızlarını eş zamanlı hale geleceğini ortaya koyan bir araştırmadan doğdu.

Haberin Devamı

Deney için 4 bin gönüllü arasından 42 taraftar seçildi. Seçilen 42 kişi Lucas Vidal önderliğinde ritim tuttu. 42 kişiye siyah renk giydirildi ve birbirleri ile etkileşim halinde olmaları önlendi.

Şarkı ilerledikçe tüm katılımcıların kalp atış hızlarının aynı seviyede seyrettiği gözlemlendi. Bu deney tamamlandığında ise rekabetin bir kenara bırakılabileceği, futbol aşkının her katılımcı için aynı şeyi ifade ettiği ve futbolun herkesi birleştirebileceği sonucuna ulaşıldı.

LaLiga Global Marka Direktörü Enrique Moreno, “Futbol tutkusu her taraftarın paylaştığı bir şey. Kimi zaman rekabet nedeniyle bu gerçek gözden kaçabiliyor. LaLiga’da bizler, futbolun, bu sporu seven herkesi bir araya getiren bir köprü olduğuna inanıyoruz” diyor.

Haberin Devamı

McCann Madrid ECD’si Raquel Martínez, deneyi, “Düşünme aşamasından itibaren, tüm rakip kalpleri birleştirecek, ama bunu mecazen değil gerçek ve somut bir yolla başaracak bir deneyim arayışındaydık” sözleriyle değerlendiriyor.

İspanyol besteci Lucas Vidal ise “Hangi takımı temsil ettikleri ya da nereden geldikleri fark etmeksizin, insanların birlikte çalıştıklarını görmek harikaydı” dedi ve herkesin LaLiga müziğinde bir araya gelmesinden, onu hissetmesinden ve sahiplenmesinden memnun olduğunu dile getirdi.

YORUM YAZ