MENÜ

La Liga 22. Hafta Real Madrid - Atl. Madrid Maç Sonucu: 1-0 (ÖZET)

İspanya La Liga'da 22. hafta maçları oynandı. La Liga'nın lideri Real Madrid, evinde ezeli rakibi Atletico Madrid'i konuk etti. Madrid derbisi 1-0 Real Madrid'in üstünlüğüyle sonuçlandı. Bu galibiyetle beraber Real Madrid 49 puanla zirvedeki yerini korurken, Atletico Madrid 36 puanla 6. sıraya geriledi. La Liga'daki tüm maçların özet görüntülerini FANATİK'ten izleyebilirsiniz. İşte Real Madrid - Atletico Madrid derbisi özeti!

La Liga'nın 22. haftasında oynanan Madrid derbisinde Real Madrid, Atletico Madrid’i konuk etti. Santiago Bernabeu Stadı’nda oynanan maçın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

Haberin Devamı

İkinci yarıya Real Madrid teknik direktörü Zinedine Zidane, orta sahada Toni Kroos ve Isco’nun yerine Lucas Vazquez ve Vinicius’u oyuna alarak başladı.

Hücumda daha organize olan eflatun-beyazlıların galibiyet golü 56. dakikada Karim Benzema’dan geldi. Derbiyi 1-0 kazanarak puanını 49’a çıkaran Real Madrid, Barcelona’nın önünde 22. haftayı lider bitirmeyi garantiledi. Atletico ise 36 puanda kaldı.

Diğer yandan La Liga’da bu sezon evinde oynadığı maçlarda yenilgi almayan (7 galibiyet, 3 beraberlik) Real Madrid, bu istatistiğini derbi maçında da korudu. La Liga’da 22 haftada kalesinde sadece 13 gol gören Real Madrid, İspanyol liginde en iyi defansa sahip olduğunu gösterdi.

Kral Kupası’nda 3. lig takımı Cultural Leones’e yenilerek elenen ve son 5 maçtır sadece bir gol atabilen Atletico Madrid, ligde son üç maçtır galibiyet alamadı.

YORUM YAZ