MENÜ

Kylian Mbappe, efsane olma yolunda

Kylian Mbappe, Fransa formasıyla turnuvaya damgasını vuranların başında geldi. Brezilyalı Pele’den sonra finalde gol atan en genç ikinci oyuncu olan 19 yaşındaki yıldız, hem şampiyonluk yaşadı hem de kupanın en iyi genç futbolcusu ödülünü aldı.

Kylian Mbappe, efsane olma yolunda

Fransa’nın bu başarısındaki en büyük pay sahiplerinin başında Kylian Mbappe geldi. Ülkesinin 20 yıl önce ev sahipliği yaptığı kupayı kazandığı dönemde henüz doğmamış olan Mbappe, efsane olma yolunda en büyük adımlarını Rusya’da attı. 2016-17 sezonunda alt yapısından yetiştiği Monaco ile adını futbol dünyasına duyuran 19 yaşındaki futbolcu, geçen sezon ise PSG’ye 180 milyon Euro’ya transfer olmuştu. Bu kupanın dikkat çekici oyuncularından biri olarak gösterilen Mbappe, bundan daha fazlasını yaptı. Takımının finale çıkmasında ve dün de şampiyon olmasında başrolü oynayan yıldız futbolcu, tarihe de geçmeyi başardı.

Pele 18 yaşında attı


Rusya’daki dördüncü golünü Hırvatistan’a atan Mbappe, final maçında gol atan 20 yaşaltı ikinci oyuncu unvanı elde etti. Daha önce Brezilya’nın efsane futbolcularından Pele, 1958’de finalde İsviçre’yi 5-2 yendikleri maçta henüz 18 yaşındayken rakip fileleri 2 kez sarsmıştı. Fransız futbolcu Pele’nin başarısını tekrarlamasının yanı sıra turnuvanın en iyi genç oyuncusu ödülünün de sahibi oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ