MENÜ

Kupayı getir, köşeyi dön!

Almanya Futbol Federasyonu (DFB) ile Almanya milli takımının oyuncu temsilcileri, Güney Afrika'da yapılacak 2010 Dünya Kupası'nda dağıtılacak primler konusunda anlaşmaya vardı.

Kupayı getir, köşeyi dön!

DFB tarafından yapılan açıklamada, anlaşmaya göre Almanya’nın bu yıl Dünya Kupası’nı kazanması durumunda oyuncu başına 250 bin Avro, finale yükselmeleri durumunda 150 bin Avro, yarı finale çıkmaları durumunda 100 bin Avro ve çeyrek finale kalmaları durumunda da 50 bin Avro prim verileceği ifade edildi.
DFB Başkanı Theo Zwanziger, milli oyuncuların daha önceki turnuvalarda olduğu gibi açık ve adil süren görüşmelerde başarıya bağlı prim düzenlemesini kabul ettiklerini, bundan dolayı büyük tartışmalar yaşanmadan bu konuda herkesin memnun olduğu bir çözüm bulduklarını belirtti.

Zwanziger, milli oyuncuların çeyrek finalden sonra prim alacaklarını ifade etti.

Alman milli takımının kaptanı Michael Ballack’ın yanı sıra Philipp Lahm, Miroslav Klose, Bastian Schweinsteiger, Per Mertesacker ve Arne Friedrich’tan oluşan oyuncu temsilcilerinin, görüşmeler sırasında milli takımın, özel bağışlarla Robert-Enke Vakfı’nın kurulmasına katkıda bulunacakları ve geçen yıllarda olduğu gibi "Aktion Kindertraeume" adlı yardım kampanyasını maddi olarak destekleme sözü verdikleri kaydedildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ