MENÜ

"Küme düşme yok"

Akıncıoğlu, suçlu bulunan kulüplere minimum 12 puan silme cezası verileceğini açıkladı.

"Küme düşme yok"

Türkiye Futbol Federasyonu'nun, Kulüpler Birliği Vakfı ile yaptığı toplantı sona erdi.

Haberin Devamı

Futbol Federasyonu'nun İstinye'deki merkez binasında gerçekleştirilen toplantının ardından basın mensuplarına bir açıklama yapan Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı ve Medical Park Antalyaspor Kulübü Başkanı Hasan Akıncıoğlu, küme düşmenin söz konusu olmayacağını ve minimum 12 puan olacak puan silme cezalarının Play-off'tan önce verileceğini söyledi.

Suçlu bulunan kulüplere minimum 12 puan silme cezası verileceğini açıklayan Akıncıoğlu, şöyle konuştu:

"Sayın Federasyon Başkanımız, UEFA yetkilileriyle yaptığı görüşmeler neticesinde, müsabakanın sonucunu etkilemeye yönelik yapılan fiillerle ilgili olarak minimum, fiilin ağırlığına göre, 12 puandan başlamak üzere, puan silinmesine, ayrıca bu eylemlere karışanların para cezası ile cezalandırılmasına, diğer taraftan suç unsurunu işlemiş olan kulüplerin UEFA müsabakalarına katılmamalarıyla ilgili 26 Ocak'ta yapılacak Genel Kurul'da bir önerge verileceğini belirtti. UEFA yetkililerinin, bu kararların alınarak içerisinde bulunulan durumdan çıkılması konusuna, olumlu baktığı izleniminin edinildiği söylendi. Dolayısıyla bu yönde uygulama yapılacak. Federasyon Başkanımız gerekli görürse, bu konuyla ilgili detaylı açıklamalar yapacaktır."

Haberin Devamı

Akıncıoğlu, eylemleri işlediği belirlenen kulüplerin, kupa ve lig şampiyonlukları almış olmaları halinde kupalarının geriye alınacağını söyledi.

TFF'nin ilgili kurullarının önerge konusunda çalışmalarına devam edeceğini ifade eden Akıncıoğlu, Türk futbolunun içinde bulunduğu sıkıntılı ortamdan çıkması için gerekli kararların alınacağını ifade etti.

"Küme düşme cezası olmayacak mı?" şeklindeki bir soru üzerine Akıncıoğlu, "Federasyon başkanımızın açıkladığı durum bu" dedi. Akıncıoğlu, puan silme ve para cezalarının bu yıl yapılacak play-off karşılaşmaları öncesinde uygulanacağını belirtti. Akıncıoğlu, kulüplerin suçlarının ağırlıklarına göre gelecek yıllarda, Avrupa kupalarına katılmamalarının söz konusu olacağını da ifade etti. "Karar bir kereye mahsus mu uygulanacak, yoksa şike yapan kulüpler bundan sonra küme düşme cezası almayacak mı?" şeklindeki soruyu ise Akıncıoğlu, "Şu an yapılacak uygulama bu. 58. maddenin değişikliğini yapmadan federasyon bu uygulamaları yapacak" diye yanıtladı.

Karara kulüplerin tepkilerinin sorulması üzerine ise Akıncıoğlu, "Sayın başkan, Türk futbolunun selameti açısından federasyonun bu kararı aldığını açıkladı. Federasyonun yetkisinde olan bir husus. Daha detaylı açıklamaları federasyon başkanının yapacağına inanıyorum" dedi.

Haberin Devamı

Akıncıoğlu, toplantıda Federasyon Başkanı Aydınlar'ın önergenin geçmemesi halinde, 58. maddenin uygulanmayacağını söylediğini de aktardı.

Bir gazetecinin, Aydınlar'ın, "Ben olduğum sürece 58. madde değişmez' şeklindeki açıklamasını hatırlatması üzerine Akıncıoğlu, "Bu safhada 58. maddenin değişmesi söz konusu değil. Tüm bu olumsuzluklar ve mahkeme süreci bittikten sonra değişmesi söz konusu olacaktır" şeklinde yanıtladı.

YORUM YAZ