MENÜ

Kulüpler Birliği'nden açıklama: Yabancı kuralını şaşkınlıkla karşılıyoruz

Kulüpler Birliği Vakfı, TFF tarafından açıklanan yeni yabancı sayısı kararı ve küme düşme statüsü ile ilgili bir paylaşım yaptı. Yapılan açıklamada "TFF'nin yabancı sayısı ve küme düşme statüsü ile alakalı açıklamalarını şaşkınlıkla karşılamaktayız" ifadeleri kullanıldı.

Kulüpler Birliği'nden açıklama: Yabancı kuralını şaşkınlıkla karşılıyoruz

Kulüpler Birliği Vakfı, TFF tarafından açıklanan yeni yabancı sayısı kararı ve küme düşme statüsü ile ilgili bir paylaşım yaptı. Süper Lig'de gelecek sezondan itibaren uygulanacak yabancı oyuncu sayısı ve takım sayısı konuları hakkında yapılan açıklamada "TFF'nin yabancı sayısı ve küme düşme statüsü ile alakalı açıklamalarını şaşkınlıkla karşılamaktayız" ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

Kulüpler Birliği Yönetim Kurulunun, açıklanan bu kararlar sonrası acilen toplandığı belirtilerek, 8 Haziran Salı günü Süper Lig kulüplerinin tamamının katılacağı bir toplantı organize etmeye karar verildiği kaydedildi.

Kulüpler Birliği Vakfından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yabancı sayısı ve küme düşme statüsüyle alakalı açıklanan kararlar öncesinde; Kulüpler Birliği Vakfının görüşleri yönünde hareket edileceği tarafımıza bildirilmesine rağmen taleplerimizden tamamen farklı yönde kararların çıkmasını şaşkınlıkla karşılamaktayız. Bu olay, Türkiye Futbol Federasyonuna duyduğumuz güven müessesini zedelemiştir. Kulüplerimizin olumsuz yaklaştığı, istişare edilenin tam tersi yönde alınan bu iki karar; kulüplerimiz tarafından kabul edilmemektedir."

YORUM YAZ