MENÜ

Küçük Hagi'nin gözyaşları

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün 23 Nisan dolayısıyla düzenlediği Dünya Çocuk Oyunları'nda ilginç kareler yaşandı.

Küçük Hagi'nin gözyaşları

Romanya takımında "Karpatların Maradonası" efsane Hagi’nin küçük oğlu da top koşturuyordu, ancak finalde Romanya kaybedip ikinci oldu, minik Hagi gözyaşlarına boğuldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün 23 Nisan dolayısıyla düzenlediği Dünya Çocuk Oyunları’nda duygusal kareler yaşandı. Romanya takımında "Karpatların Maradonası" efsane Hagi’nin küçük oğlu da top koşturuyordu, ancak finalde Romanya kaybedip ikinci oldu, minik Hagi de gözyaşlarına boğuldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ite Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği Dünya Çocuk Oyunları’nda futbolun kralı Ukrayna oldu. Ukrayna Çocuk Futbol Takımı, final maçında dünyada "Karpatların Maradonası" olarak tanınan ve adı Avrupa futbolunun büyük tarihsel kişilikleri arasına yazılan efsanevi George Hagi’nin oğlu ionis’in de yer aldığı Romanya’yı 1-0 yenerek şampiyon oldu. Denk güçlerin mücadelesi şeklinde geçen maçı kazanmayı başaran Ukrayna Futbol Takımı’nın Sportif Direktörü Kiiuchyk Leonid, "Ankara, çocukları bir araya getiren yüksek düzeyde ve çok başarılı bir organizasyon yapmış. Herkes bize karşı çok sıcak davrandı. İlk kez geldiğimiz Ankara’yı yemyeşil parklarıyla da çok beğendik" dedi.

YENİLGİYE GÖZYAŞI

Karşılaşma sonrası Romanya takımında yer alan Galatasaray’ın efsanevi futbolcusu George Hagi’nin 13 yaşındaki oğlu Ionis’in yenilgiye üzülerek gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

Organizasyonun üçüncülüğünü Arnavutluk’u 1-0 yenen Macaristan kazanırken, ev sahibi Türkiye ise Beyaz Rusya’yı 2-0 yenerek beşinci oldu.
Birinciliği kazanan Ukrayna takımına kupa, altın madalya ve sertifikalarını Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Vural verirken, İkinci olan Romanya takımı gümüş madalya, üçüncü ve dördüncü olan Macaristan ve Arnavutluk takımlarının futbolcuları ise birer bronz madalya aldılar.

ANKA

Haberin Devamı
YORUM YAZ