MENÜ

Kuantum bilgisayar hamlesi!

Microsoft, geleceğin bilgisayar teknolojisi için önemli bir şirketle birlikte çalışmaya başladı!

Kuantum bilgisayar hamlesi!

Microsoft, kuantum bilgisayarlarının bellek gereksinimlerini karşılamak için Rambus Inc. ile birlikte çalışmaya başladı. Firmanın ilk hedefi, donanım üretme işinden önce kuantum bilişim sorununa teorik açıdan yaklaşmak.

Haberin Devamı

Microsoft - Rambus ortaklığıyla iki firma, bellek kapasitesini ve genel performansı artırabilecek mimarileri araştırmak üzere kaynak toplayacaklar. Rambus Labs başkan yardımcısı Gary Bronner, ortaklıkla ilgili yaptığı açıklamada "bu projede Microsoft ile çalışarak bellek sistemlerindeki uzmanlığımızı kullanacak ve yeni mimari modellerini belirleyeceğiz" dedi. Bronner, bilgisayar teknolojisinin sınıra ulaşmaya başladığını ve daha etkili sistemlerin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Kuantum bilgisayarlarına yönelik araştırmaları ciddiye alan firmalardan biri olan Google, çalışmalarını NASA ve D-Wave ortaklığıyla yürütüyor.

Kuantum bilgisayarlar bugün halen teori aşamasındalar ve önümüzdeki birkaç yıl içinde biz tüketicilerin kullanımına hazır olacak gibi görünmüyorlar. Bir tahmine göre kuantum bilgisayarları 2037'de, yani 21 sene sonra yaygınlaşacak. Ancak tahminin tutup tutmaması bir yana, kuantum bilgisayarların hayatımızı ne kadar etkileyeceğini de bilmiyoruz.

Resimlerle: Asla unutulmayacak 10 bilgisayar!



Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.
YORUM YAZ