MENÜ

Köy takımından federasyona!

Dünyanın en eski yerleşim alanlarından biri olan Gaziantep’in Dülük Mahallesi'nde, 8 takım ve 250 futbolcunun katılımıyla önce Dülük Futbol Federasyonu ardından da Dülük Süper Ligi kuruldu. Maçlarını toprak sahada oynayan takımlar, tartışmalı kararlarda ise VAR hakemi olarak atanan ve maçı başladığı andan itibaren pür dikkat saha kenarından izleyen gözlemciye başvuruyorlar.

Dünyanın en eski yerleşim alanlarından biri olan ve Gaziantep’in Şehitkamil ilçesi sınırlarında bulunan 3 bin nüfuslu Dülük Mahallesi, bu sefer bin yılları aşan tarihi ile değil, futbola olan tutkusuyla dikkat çekti. Yaşlısıyla, genciyle bir araya gelen Dülük Mahallesi erkekleri, önce kendi futbol federasyonlarını, sonra da 8 takımlı kendi Süper Lig’lerini kurdu. Mahallenin kadınları ise Dülük Süper Lig’ine tribünden destek oldu.

Haberin Devamı

"Tartışmalı kararlarda VAR"

Yaklaşık 3 bin nüfuslu köyde Dülük Futbol Federasyonu bünyesinde kurulan Dülük Süper Lig’inde 8 takım yer alıyor. Yaşlısıyla, genciyle 250 futbolcunun ter döktüğü ligde, maçlar çift devre lig usulüne göre oynanıyor, her pazar oynanan maçların ardından kazanan takımlar hanesine 3 puan, berabere kalan takımlar da 1 puan yazdırıyor. Kaybeden takımlar ise toprak sahadan boynu bükük ayrılırken, sezon sonu ligi zirvede bitiren takım kupa ve madalya ile ödüllendiriliyor. Ligde oynanan maçlardaki tartışmalı kararlara ise saha kenarlarındaki sandalyelerinde oturarak pozisyonları pür dikkat takip eden VAR hakemleri müdahale ediyor.

YORUM YAZ