MENÜ

Kosova'da Türk antrenör

Kosova Basketbol Ligi'nin güçlü takımlarından Sigal Priştine, antrenörlüğe Ceyhun Cabadak'ı getirdi.

Kosova'da Türk antrenör

Sigal Priştine'nin geçen sezonki antrenörü Ahmet Kandemir'in, bu sezon Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı'nın başantrenörlüğüne getirilmesinin ardından Kosova ekibi antrenör arayışlarına başladı. ABD'li antrenörlerle görüşmeler yapan Sigal Priştine yönetimi, Ahmet Kandemir'in önerisi üzerine takımın başına Türk antrenör Ceyhun Cabadak'ı getirme kararı aldı. İki gün önce Priştine'ye gelen ve 1 yıllık sözleşme imzalayan Cabadak, basına tanıtıldı. Ceyhun Cabadak, çok güçlü bir takım başına geldiği için mutlu olduğunu belirterek, hedeflerinin Kosova şampiyonluğu ve Balkan Kupası'nda üst turlara yükselmek olduğunu ifade etti. DHA'ya özel açıklamalarda bulunan Cabadak, "İki gün önce Kosova'ya geldik. Çok sıcak bir karşılama oldu. Türkiye'deki şartlar da, ortam da çok benziyor. Türkiye'de yediğimiz yemeklerden, insanların tutumuna kadar her şey çok benzer. Takımla yarın çalışmalara başlayacağım. Takımı iki gündür izliyorum, fakat tam kadro değil şu an. İyi oyuncular var. Kosova liginde iddialı bir takım. En güçlü takıma sahip olduğumuzu düşünüyorum ve tabii ki burada şampiyon olmak istiyoruz" diye konuştu.

Avrupa şampiyonu olan Türkiye Genç Milli Basketbol Takımı'nı da kutlayan Ceyhun Cabadak, "95-96 doğumlu oyuncularda çok iyi bir jenerasyona sahibiz. Oradan birçok oyuncu A Milli Takım'a kadar yükselebilir ve onları buradan tebrik ediyorum" dedi.
Ceyhun Cabadak, Türkiye Basketbol Ligi'ni ise şöyle değerlendirdi:

"Türkiye'de şampiyonluk için birçok aday var. Yatırım yapan birçok takım var. İyi koçlar da geldi. Şu ana kadar baktığımızda Obradoviç'i alan Fenerbahçe, Ergin Ataman'la yine kadrosunu koruyan ve güçlendiren Galatasaray, Oktay Mahmudi gibi çok iyi bir antrenörü olan Anadolu Efes en ciddi adaylar gözüküyor. Banvit de bu takımları zorlar. Beşiktaş da sürpriz yapabilir. Karşıyaka ise her sene olduğu gibi iyi bütçeyle iddialı bir takım. Bu 6 takım içinde söylediğim gibi yine de ilk sırada Fenerbahçe, Galatasaray ve Anadolu Efes şampiyonluk için en ciddi adaylar.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ