MENÜ

'Kork benden': 3-0

Son 3 maçında tam 12 kez sevindi, hiç gol yemedi. Muslera süper, yeni transferler büyük katkı yapıyor, Melo harikalar yaratıyor, geceyi1 gol 1 asistle kapatan Burak Yılmaz krallık yarışını bırakmıyor. Fenerbahçe ile fark 4'e indi, taraftar aşka geldi, 'şampiyonluk' şarkıları söylüyor... Ve yıldızların dün gece Arena'da verdiği bu poz aslında Aslan'ın kararlığını çok net anlatıyor

'Kork benden': 3-0



Aslan’ın zirve aşkı

Son lig maçında Bursaspor’u 6-0 yenen Galatasaray, hafta içerisinde de kupa mesaisinde Tokatspor’u 3-0 yenmeyi başardı. Özellikle Bursa maçında oynanan güzel futbol ve farklı sonuç sonrası puan fakının 7 ’ye inmesi Galatasaraylı oyuncularını iştahını kabartmış göründü. Telles ve Hajrovic’e ilk 11’de şans tanıyan Mancini, Eskişehir karşısına da farklı bir kadroyla sahaya çıktı.

Erken gol rahatlattı

Bursaspor karşılaşmasında olduğu gibi maça son derece istekli ve agresif başlayan Aslan, ilk bölümde rakibi üzerinde baskı kurmayı başardı. Melo, geçtiğimiz mücadelelerin aksine biraz daha önde oynayınca Cim Bom bu bölgede çok daha etkili göründü. 6. dakikada Hajrovic, Melo’dan aldığı pası ceza sahasına koşu yapan Burak’a iletti. Burak bekletmeden vurdu ve takımını öne geçirdi: 1-0. Erken gelen gol, Aslan’ı rahatlattı. Orta alanı geçmekte zorlanan Eskişehir ise uzaktan şutlarla şansını denedi. 13’te Jorquera yaklaşık 25 metreden çok sert vurdu. Muslera, topu son anda kornere çeldi. Oyunu Eskişehir yarı alanına yığan Galatasaray’da 17. dakikada Burak, ceza sahası içerisinde kalecinin müdahalesi ile yerde kaldı. Cüneyt Çakır, pozisyona devam dedi. Cüneyt hoca umarım Dünya Kupası’nda aynı ölçüyü tutturur! Sahanın her bölgesinde etkili olan Aslan’da 32. Dakikada serbest vuruştan Sneijder ortaladı, Chedjou ceza sahası içerisinde kafayı vurdu ve farkı 2’ye çıkarttı: 2-0. İlk yarı boyunca takım olarak çok iyi bir performans gösteren Aslan soyunma odasına 2-0 önde gitti.

Tempoyu düşürdüler

İlk 45 dakika boyunca oyunu forse eden Galatasaray, ikinci yarıda tempo düşürdü. Orta alanda rakibine daha fazla topla oynama şansı veren Cim Bom, bu yarıda daha fazla kanatları kullanmaya çalıştı. Eskişehirspor ise farkı kapatabilmek adına risk almaya başladı. 57. dakikada Sabri, ceza sahası dışından vurdu, top kaleciden sekti ve Burak’ın önünde kaldı. Kaleci Boffin, yıldız oyuncudan önce son bir hamle yaparak pozisyonu ayaklarıyla önledi. 90. dakikada ise Burak sol kanattan topu iyi taşıdı ve ceza sahasına yerden çıkarttı. Umut, bekletmeden vurdu ve farkı 3’e çıkarttı: 3-0. Yoğun maç temposunda kupa ve lig de kazanmayı başaran Galatasaray, Eskişehir gibi güçlü bir rakibini 3-0 mağlup ederek, Fenerbahçe’nin puan kaybetmesini beklemeye başladı. Son 4 resmi maçında da gol yemeyen Aslan ’da savunmadaki problemler de çözülmüşe benziyor. Bursaspor ve Eskişehir gibi iki önemli rakibini üstün bir futbolla mağlup eden Mancini’nin takımı, şampiyonluktan vazgeçmediğini gösterdi.

Haberin Devamı

Metin Karabaş

GALATASARAY 3-0 ESKİŞEHİRSPOR (08.02.2014)

SPOR TOTO SÜPER LİG 2013-2014 PUAN DURUMU

ESKİŞEHİRSPOR İSTATİSTİKLERİ

YORUM YAZ