MENÜ

Konyaspor - Galatasaray mücadelesinde 38. Randevu

Galatasaray, Süper Lig’in 19. Haftasında deplasmanda İttifak Holding Konyaspor’a konuk olacak. Konya Büyükşehir Belediyesi Stadından 2020 yılının ilk Süper Lig maçı saat 19:00’da başlayacak ve hakem Koray Gençerler bu mücadelede düdük çalacak.

Ligdeki son iki karşılaşmasını kazansa da oynanan futbolla hala taraftarını memnun edemeyen Fatih Terim’in Galatasaray’ı 30 puanla 6. Sırada yer alırken, ligde zor zamanlar geçiren Konyaspor ise 18 puanla 14. Sırada yer alıyor. Düşme hattından uzaklaşmak adına mutlak üç puan parolasıyla maça çıkacak olan Aykut Kocaman’ın Konyaspor’u bu sezon içerde sadece 1 galibiyet alabildi.

Haberin Devamı

Maç öncesi Galatasaray’da sakatlıkları devam eden Andone ve Onyekuru takım kafilesinde yer almıyor. Ev sahibi ekip Konyaspor’da ise cezası bulunan Deni Milosevic ve sakatlığı devam eden eski Galatasaraylı Ferhat Öztorun kadroda yer alamayacak.

Konyaspor ve Galatasaray bugüne kadar ligde toplam 37 maçta karşı karşıya geldiler. Bu maçların 27’sini sarı kırmızılı ekip kazanırken 8 karşılaşmada eşitlik bozulmadı, 2 maç ise yeşil beyazlıların galibiyetiyle tamamlandı. Galaatasaray bu maçlarda toplam 72 gol atarken, Konyaspor rakibine 21 golle yanıt verdi. İki takım arasında ligin ilk yarısında Türk Telekom Stadyumu’nda oynanan karşılaşma ise 1-1’lik eşitlikle sona ermişti.

18 maçta Konyaspor’a konuk olan Galatasaaray bu maçların ise 12’sini kazanırken yalnızca 2 maçtan mağlubiyetle ayrıldı. 4 maçta da eşitlik bozulmadı. Galatasaray Konya deplasmanındaki son yenilgisini 2003-2004 sezonunda 1-0’lık sonuçla aldı

Haberin Devamı

Konyaspor’a karşı oynadığı son 26 karşılaşmada da mağlubiyet yüzü görmeyen Galatasaray en son mağlubiyetini 13 Eylül 2003’te 1-0’lık sonuçla aldı. Bu 26 karşılaşmada Aslan, 19 kez galip gelirken, 7 kez de berabere kaldı.

Süper Lig’de 323 dakikadır evinde gol atamayan Konyaspor, Galatasaray’a ise evinde en son Ağustos 2015’te Alban Meha’yla gol atmıştı.

YORUM YAZ