MENÜ

Konya sirtaki yaptı: 1-3

Sivasspor'u deviren Torku Konya, Kasımpaşa'yı da avladı. Yeşil-Beyazlılar, Hasan Kabze ile perdeyi açtı. Paşa, Adem Büyük'le umutlandı. İkinci yarıda sahneye çıkan Yunan golcü Gekas'ın dublesi maçı kopardı. Bakkal'ın öğrencileri İstanbul'dan 3 puanı 3 golle çıkardı.

Konya sirtaki yaptı: 1-3

Mesut Bakkal’la İlk yarının sonunda toparlanan, sezonun ikinci yarısı ile birlikte uçuşa geçen Torku Konya, Kasımpaşa deplasmanında da parladı: 1-3. Zor günleri geride bırakıp, tırmanışını sürderen Yeşil-Beyazlı ekip dünkü karşılaşmaya hızlı başladı. Hasan Kabze’nin henüz 1. dakika içinde Türkiye Ligleri’nde ender görülen ayak içi falsolu vuruşu Konyaspor’u ummadığı anda öne geçirdi. Tribünlere buz kestiren, kenarda ise Şota’yı kıvrandıran bu gol, Kasımpaşalı futbolcuları ise kamçıladı. Scarione ve Babel’in kanat bindirmeleri, Adem Büyük’ün usta işi futbolu, Konya defansını bunaltırken, Babel ve Yalçın’ın vuruşları kale direklerinde patladı. 35. dakikada Adem Büyük’ün bireysel becerisiyle attığı gol skorda dengiyi getirdi, takımlar soyunma odasına birlik, beraberlik içinde girdi. Kasımpaşa ikinci yarıya da hızlı başladı, ancak Hasan-Hleb-Gekas işbirliği 51. dakikada Konyaspor’un bir kez daha öne geçmesini sağlarken, ev sahibi ise bu gol sonrası kilitlendi. Konyaspor’u üst sıralara tırmanırken, ev sahibindeki düşüş bu hafta da sürdü.

Maçın önemli dakikaları

20’de Babel, kazanılan serbest vuruşu direkt kaleye gönderdi, top üst direkte patladı. Pozisyonu takip eden Yalçın vuruşunda da meşin yuvarlak direğe çarparak oyun alanını terk etti. 35’te Konya yarı alanında kaptığı topu süratle ceza alanına taşıyan ve önündeki savunmayı peşine takan Adem Büyük, önü açılınca, ters köşeye vurdu: 1-1. 51’de Hasan Kabze ceza sahası yayındaki Hleb’i gördü. Avrupa’nın dev takımlarında ustalaşan Belaruslu oyuncu, topu ceza sahası içine hareketlenen Gekas’ın önüne gönderdi. İssakson’un öne çıktığını gören Yunanlı oyuncun falsolu vuruşu takımını bir kez daha öne geçirdi: 1-2. 79’da Ergün, topu Yalçın ve Barış arasından sıkışan Gekas’la buluşturdu. Bu ikilinin arasından yılan gibi sıyrılan ‘Komşi’, yine usta işi vurdu: 1-3.

Hüseyin Sakarya

KASIMPAŞA 1-3 TORKU KONYASPOR (07.02.2014)

SPOR TOTO SÜPER LİG 2013-2014 PUAN DURUMU

KASIMPAŞA İSTATİSTİKLERİ

TORKU KONYASPOR İSTATİSTİKLERİ

Haberin Devamı
YORUM YAZ