MENÜ

Ceyhun Gülselam'ı ısıran Fofana ne ceza alacak? Açıkladı

Trendyol 1. Ligi'nde oynanan Kocaelispor-Altay maçında ev sahibi ekibin oyuncusu Fofana, konuk takımdan Ceyhun Gülselam'ı ısırmıştı. Kırmızı kart gören Gineli oyuncunun cezasının ne olacağı merak ediliyor. Spor hukukunda uzman olan Avukat Fatih Şaşıoğlu, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ceyhun Gülselam'ı ısıran Fofana ne ceza alacak? Açıkladı

Trendyol TFF 1. Lig’in 3. haftasındaki Kocaelispor-Altay maçında sahalarda uzun yıllar unutulmayacak bir olay yaşandı. Yeşil-siyahlı takımda forma giyen Fofana, İzmir ekibinin tecrübeli oyuncusu Ceyhun Gülselam’ı ısırdı. Video Yardımcı Hakem (VAR) uyarısı ile görüntüleri izleyen hakem Oğuzhan Aksu, Gineli oyuncuyu kırmızı kart ile oyun dışında bıraktı. Bu olay doğal olarak akıllara ilk olarak Luis Suarez’i getirdi.

Haberin Devamı

Ev sahibi takım maçı 10 kişi oynamasına rağmen sahadan 3-2'lik skorla galip ayrıldı. Yeşil-siyahlı ekibin gollerini 33. dakikada Tanque, 38'de Cem Ekinci ve 83'te Emir Ortakaya kaydetti. Altay’ın sayıları 85'te Zeki Yıldırım ve 90+9'da penaltıdan Paixao'dan geldi.

Konuyla ilgili Milliyet’e konuşan Gülselam, “Bir anlık reaksiyondu. Çocuk düşünmeden yaptı. Büyük bir talihsizlik. Gündemde olması açıkcası beni de rahatsız ediyor. Fofana’ya karşı ne bir öfkem ne de kinim var. Zaten her şey maç içinde yaşandı ve bitti. Kesinlikle bir kızgınlık duymuyorum” dedi. 35 yaşındaki futbolcu sosyal medya hesabından ise “Talihsiz bir olaydı. Fofana’nın bir anlık reaksiyonla yaptığına inanıyorum. Lütfen olayı farklı dil, ırk tarzı boyutlara çekmeyelim. Futbol güzelliklerle daha güzel” açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

Ceyhun Gülselamı ısıran Fofana ne ceza alacak Açıkladı

SUAREZ, CHIELLINI'NIN OMZUNU ISIRMIŞTI

Ünlü golcü Luis Suarez, 2014 Dünya Kupası'nda rakibi İtalyan stoper Chiellini'nin omzunu ısırmış, kırmızı kart görmeden oyuna devam etmişti. Ancak FIFA, Luiz Suarez'e rakibini ısırdığı gerekçesiyle 9 maç müsabakalardan, 4 ay da futboldan men cezası vermişti. Bunun üzerine Fofana’nın alacağı ceza konusunda bir tartışma başladı. Oyundan ihraç edilen Kocaelisporlu futbolcu, acaba Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’ndan ne kadar ceza alacak?

'SUAREZ GİBİ AĞIR CEZA ALMAZ'

Spor hukukunda uzman olan Avukat Fatih Şaşıoğlu, Gineli oyuncunun bugün hangi maddeden disiplin sevki yapılacağının çok önemli olduğunu ifade etti. Fofana’nın Luiz Suarez gibi bir ağır cezayla karşı karşıya kalmayacağını düşündüğünü dile getiren Şaşıoğlu, “Disiplin Talimatı’ndaki maddelere baktığımızda Kocaelisporlu futbolcuya o kadar fazla bir ceza gelmeyeceğini düşünüyorum. Çünkü Ceyhun Gülselam’ın açıklamaları yatıştırıcı, Fofana ve Kocaelispor cephesi, özür diliyor. Üstelik Chiellini, maç sonrasında sağlık raporu almıştı. Burada böyle vahim durumlar mevcut değil… Tabii gelmesi muhtemel cezayı söyleyebilmek, hangi maddeden disiplin sevki yapılacağına bağlı” dedi.

Ceyhun Gülselamı ısıran Fofana ne ceza alacak Açıkladı

YORUM YAZ