MENÜ

Koç Spor Fest Türkiye'ye olimpiyat ruhunu taşıyor!

Koç Holding’in, üniversiteli gençleri spor, müzik ve eğlence ile buluşturan gençlik festivali Koç Spor Fest, Kış Oyunları ile başlıyor.

Koç Spor Fest Türkiye'ye olimpiyat ruhunu taşıyor!

Koç Spor Fest’in 12’inci yılında Türkiye’ye olimpiyat ruhunu taşımayı sürdürdüğüne dikkat çeken Koç Holding Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörü Oya Ünlü Kızıl, “Bugüne dek Türkiye Koç Spor Fest Üniversite Oyunları’nda 186 bin üniversiteli sporcu mücadele etti. Bu yılki organizasyon ile birlikte bu sayı 200 binin üzerine çıkacak. Koç Spor Fest’i, üniversite sporlarını desteklemenin de ötesinde, spor bilincinin tabana yayılması, mücadele ve fair play ruhunun yaygınlaşması için de çok etkin bir platform olarak görüyoruz” dedi.

Koç Holding’in 2006 yılından bu yana yürüttüğü Türkiye’nin en geniş katılımlı spor organizasyonu Koç Spor Fest’in 2017 yılı finalleri, geçtiğimiz yıl ilk kez takvime eklenen Kış Oyunları ile başlıyor. İlk etabın 16-19 Şubat 2017 tarihlerinde Kayseri Erciyes’te, ikinci etabın ise 2-5 Mart 2017 tarihlerinde Erzurum Palandöken’de gerçekleştirileceği Kış Oyunları Finalleri’ne yaklaşık 40 üniversiteden 400’ün üzerinde sporcu katılacak. Finaller süresince Kayak ve Snowboard Türkiye Şampiyonaları ile Kayak ve Snowboard Paralel Yarışları düzenlenirken, bu yıl takvime ilk kez dahil edilen Snowboard Cross ve Ski Cross müsabakalarıyla sporcular daha fazla yarış deneyimi kazanacak. Türkiye Şampiyonaları’nın yanı sıra tüm üniversite öğrencilerine açık, kayak ve snowboard yarışlarına da ev sahipliği yapacak Koç Spor Fest’in bu yıl sunacağı bir diğer yenilik de Erzurum’daki müsabakalarda gerçekleştirilecek gece yarışları olacak.

Koç Spor Fest Türkiyeye olimpiyat ruhunu taşıyor


Büyük Final Denizli’de

Yıl boyunca 26 bine yakın sporcunun mücadele edeceği Koç Spor Fest’in bahar etabı ise 20-21 Nisan’da Çanakkale’de başlayacak. Çanakkale’nin ardından Tekirdağ, Bolu, Konya, Adana ve Eskişehir’i ziyaret edecek olan Koç Spor Fest’in final müsabakaları ise Denizli’de gerçekleşecek. 5 bin sporcunun mücadele edeceği büyük finaller 11-12 Mayıs tarihleri arasında Pamukkale Üniversitesi’nde gerçekleşecek.

Oya Ünlü Kızıl: “Koç Spor Fest’i spor bilincinin tabana yayılması, mücadele ve fair play ruhunun yaygınlaşması için çok etkin bir platform olarak görüyoruz.”

Koç Spor Fest’in her yıl etki alanını genişleterek, daha fazla branştan daha fazla üniversite öğrencisine dokunduğunu söyleyen Koç Holding Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörü Oya Ünlü Kızıl, “Koç Spor Fest, odağında üniversite sporları olan; ülkemizde gençleri spor, müzik ve eğlence ile aynı anda buluşturan açık ara en büyük festival. Bugüne kadar 34 şehirde, 35 üniversiteye gittik. 109 bin kilometre yol kat ettik. Gerçekleşen 97 festivalde, etkinliklerimizle sahada 3.5 milyon, sosyal medyada ise 38 milyonu aşkın gence ulaştık. Ayrıca üniversiteli sporcularımız ile olimpiyat ruhunu da gururla tüm Türkiye’ye taşıyoruz.

Yıl boyunca Koç Holding ana sponsorluğu ile gerçekleşen Türkiye Koç Spor Fest Üniversite Oyunları’nda 2009 yılından bu yana 186 bin sporcu mücadele etti. Bu yılki organizasyonla birlikte sayının 200 bini geçmesini bekliyoruz. Koç Spor Fest’i, spor bilincinin tabana yayılması, mücadele ve fair play ruhunun yaygınlaşması için de çok etkin bir platform olarak görüyoruz. Koç Holding olarak uzun yıllardır verdiğimiz destek ile Koç Spor Fest’in bir festivalden öte iyi yaşam ve daha iyi bir gelecek için gençleri birleştiren bir buluşma noktası olmasından son derece memnunuz” dedi.

Kemal Tamer: “Koç Spor Fest, ülkemizde sporun gelişimi açışından büyük önem taşıyor.”

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer de, geçtiğimiz yıl takvime ilk kez eklenen Kış Oyunları’nın kapsamının genişleyerek devam ettiğine dikkat çekerken “Bu sene yarış programımıza ilk kez düzenlenecek olan Snowboard Cross ve Ski Cross’u da ekledik. Böylelikle sporcularımız daha fazla yarış deneyimi elde etmiş olacak. Koç Holding ile uzun yıllardır birlikte başarılı bir şekilde yürüttüğümüz Türkiye Koç Spor Fest Üniversite Oyunları, ülkemizde sporun gelişimi açışından büyük önem taşıyor. Koç Spor Fest’in, bu sene yine sporcularımız için en üst seviyede bir yarış ve etkinlik deneyimi sunacağına şüphem yok. Ülkemizde giderek dünya ile yarışabilecek etkili organizasyonlar düzenleniyor. Koç Spor Fest de bu organizasyonlar arasında en çok öne çıkanlardan birisi. Koç Spor Fest’in her yıl daha çok sporcuya ulaşması bizleri çok memnun ediyor” şeklinde konuştu.

2017 KOÇ SPOR FEST ROTASI:

• 16-19 Şubat 2017, Erciyes – Kayseri
• 2-5 Mart 2017, Palandöken – Erzurum
• 20-21 Nisan 2017, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi
• 24-25 Nisan 2017, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi
• 27-28 Nisan 2017, Bolu İzzet Baysal Üniversitesi
• 2 Mayıs 2017, Konya Selçuk Üniversitesi
• 4-5 Mayıs 2017, Adana Çukurova Üniversitesi
• 8-9 Mayıs 2017, Eskişehir Anadolu Üniversitesi
• 11-12 Mayıs 2017, Denizli Pamukkale Üniversitesi

Haberin Devamı
YORUM YAZ