MENÜ

Koç Spor Fest'in kış oyunları şampiyonu belli oldu

Koç Holding’in, üniversiteli gençleri spor, müzik ve eğlence ile buluşturan gençlik festivali Koç Spor Fest kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen Kış Oyunları’nın şampiyonları belli oldu.

Koç Spor Fest'in kış oyunları şampiyonu belli oldu

İlk etabı Kayseri Erciyes’te, ikinci etabı ise Erzurum Palandöken’de gerçekleşen müsabakalara 40 üniversiteden yaklaşık 400 sporcu katıldı. Büyük rekabete sahne olan yarışlar sonucunda, İstanbul Üniversitesi 16 madalya ile zirvede yer alırken, onu 15 madalya ile Atatürk Üniversitesi takip etti. Sonuçları, iki etapta alınan puanlara göre şekillenen takım yarışlarında ise Koç Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi kazandıkları ikişer şampiyonluk kupası ile büyük başarı gösterdi. Kış Oyunları’nın ardından Koç Spor Fest’te heyecan bahar etabına taşınırken, finallerin bir sonraki durağı 20-21 Nisan tarihlerinde Çanakkale 18 Mart Üniversitesi olacak.

Koç Holding’in 2006 yılından bu yana yürüttüğü Türkiye’nin en geniş katılımlı spor organizasyonu Koç Spor Fest’te, Kış Oyunları heyecanı tamamlandı. İlk etabı Kayseri Erciyes’te, ikinci etabı ise Erzurum Palandöken’de gerçekleşen etkinlik kapsamında 40 üniversiteden yaklaşık 400 sporcu mücadele etti. Kış Oyunları kapsamında, Kayak ve Snowboard Türkiye Şampiyonaları, Snowboard Cross ve Ski Cross müsabakaları ile Paralel Gece Yarışları düzenlenirken, tüm üniversitelilerin katılabileceği ‘Açık Yarışlar’ da büyük heyecana sahne oldu.

Madalya sıralamasında İstanbul Üniversitesi zirvede

Erciyes ve Palandöken’de gerçekleşen yarışlarda İstanbul Üniversitesi öğrencileri kazandıkları 16 madalya ile zirvede yer alırken, onu 15 madalya ile Atatürk Üniversitesi izledi. Sabancı Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi öğrencileri 12, Koç Üniversitesi öğrencileri ise 11 kez podyuma çıkma başarısı gösterirken, en fazla altın madalyayı kazanan üniversiteler ise kazandıkları altışar birincilikle İstanbul Aydın Üniversitesi ile Atatürk Üniversitesi oldu. Kış Oyunları kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen Ski Cross ve Snowboard Cross müsabakaları da büyük rekabete sahne oldu. Ski Cross kategorisinde İstanbul Üniversitesi 4 madalyanın sahibi olurken, onu 3 madalya ile Atatürk Üniversitesi ve Erciyes Üniversitesi takip etti. Snowboard Cross mücadelelerinde de 4 madalyanın sahibi olan İstanbul Üniversitesi başarısıyla dikkat çekti.

Koç Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi ikişer kupanın sahibi oldu

İki etapta düzenlenen müsabakalar sonucunda alınan kombine puanlara göre verilen şampiyonluk kupaları da Palandöken’de düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Kayseri ve Erzurum’da yapılan yarışlarda alınan kombine puanların sonucunda, Snowboard Türkiye Şampiyonası’nda, kadınlarda Koç Üniversitesi, erkeklerde ise Sabancı Üniversitesi birinci olurken; Kayak Türkiye Şampiyonası’nda, kadınlarda Yeditepe Üniversitesi, erkeklerde Atatürk Üniversitesi adını birinci sıraya yazdırdı. İstanbul Üniversiteleri arasında düzenlenen Kayak Yarışları’nda, kadınlarda Yeditepe Üniversitesi, erkeklerde ise Koç Üniversitesi; Snowboard Yarışları’nda da, kadınlarda İstanbul Teknik Üniversitesi, erkeklerde İstanbul Aydın Üniversitesi şampiyonluk kupasının sahibi oldu.

2017 KOÇ SPOR FEST ROTASI:

• 20-21 Nisan 2017, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi
• 24-25 Nisan 2017, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi
• 27-28 Nisan 2017, Bolu İzzet Baysal Üniversitesi
• 2 Mayıs 2017, Konya Selçuk Üniversitesi
• 4-5 Mayıs 2017, Adana Çukurova Üniversitesi
• 8-9 Mayıs 2017, Eskişehir Anadolu Üniversitesi
• 11-12 Mayıs 2017, Denizli Pamukkale Üniversitesi

KOÇ SPOR FEST HAKKINDA

• Koç Spor Fest, gençleri desteklemeye ve onları spor, teknoloji, müzik, eğlence ve rekabetle buluşturmaya devam ediyor.
• Koç Spor Fest ile 2006 yılından bu yana 34 şehir, 35 üniversiteye gidildi, 109 bin kilometre yol kat edildi.
• Bugüne dek Türkiye Koç Spor Fest Üniversite Oyunları’nda 186 bin üniversiteli sporcu mücadele etti. Bu yılki organizasyon ile birlikte bu sayı 200 binin üzerine çıkacak.
• Bugüne kadar gerçekleşen 99 festivalde sahada 3.5 milyon, sosyal medyada ise 38,5 milyondan fazla gence ulaşıldı.
• İlk senesinde üniversite spor oyunlarında branş sayısı 12 iken, bu yıl bu sayı 57’ye yükseldi.
• Koç Topluluğu Şirketleri Arçelik, Aygaz, Beko, Grundig, Ford Otosan, Ford Trucks, Koçtaş, Opet, Setur, Tüpraş, Tanı, Avis, Bilkom, Fiat ve Yapı Kredi de bugüne kadar düzenledikleri çeşitli etkinliklerle Koç Spor Fest’e destek verdi.
• 400 tedarikçi ve 250 kişiden oluşan saha ekibiyle dev bir organizasyon gerçekleştiriliyor. Ekipte üniversiteli gençler de istihdam ediliyor.
• Spor, müzik ve eğlenceyi bir araya getiren Türkiye’nin en büyük gençlik festivali Koç Spor Fest kapsamında yıl boyunca devam edecek müsabakalara 26 bine yakın sporcunun katılması beklenirken, bu yıl Denizli’de gerçekleştirilecek büyük final müsabakalarında ise 5 bine yakın sporcu yarışacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ