MENÜ

Kobe Bryant'ın mirasına NBA'den tarihi saygısızlık!

Dünyada basketbolun gelmiş geçmiş en iyi oyuncularından birisi olarak gösterilen Kobe Bryant 26 Ocak 2020'de kızı Gianna ve üç kişiyle birlikte geçirdiği helikopter kazası sonucunda hayatını kaybetti. Tüm dünya bu haberin şokunu yaşarken, NBA yönetiminin maçları iptal etmemesi ve Los Angeles'ta o gece düzenlenen Grammys'in ertelenmemesi tüm kamuoyu tarafından saygısızlık olarak nitelendirildi.

Tarih 1996 aylardan Haziran. NBA Draftı gecesinde herkesin gözü üniversiteye bile gitmeyen genç bir adamdaydı. Üniversiteye gitmeden Draft edilmek oldukça zordu. 13. sıradan Charlotte Hornets tarafından draft edildi o genç adam ama hemen ardından Lakers'a, efsane olduğu şehre takas edildi. Tarihin en iyi oyuncusu Michael Jordan'la kıyaslanması hakkında da tarihe not düşen o sözleri söyledi Bir sonraki Michael Jordan olmak istemiyorum. Ben yalnızca Kobe Bryant olmak istiyorum.

Haberin Devamı

5 NBA ŞAMPİYONLUĞU, 18 ALL-STAR KARŞILAŞMASI

5 NBA Şampiyonluğu, 18 All Star karşılaşması ve sayısız gence basketbol sevdirmesi... Bir NBA efsanesi 26 Ocak 2020'de henüz 41 yaşındayken geçirdiği Helikopter kazasında hayatını kaybetti. Michael Jordan'ı izleyemeyen nesle basketbolu sevdirme görevini üstlenen ve oyun tarzıyla, başarılarıyla tarihin gelmiş geçmiş en iyilerinden birisi olan Kobe Bryant, 13 yaşındaki kızı Gianna ve üç kişiyle birlikte Kaliforniya eyaletinde geçirdikleri helikopter kazası sonucunda hayatını kaybetmiştir.

HER ŞEYE RAĞMEN MAÇLAR OYNANDI!

Tüm dünyayı yasa boğan ve herkesi derinden etkileyen kaza sonrasında ise NBA yönetiminin yaptıkları bu olayın önüne geçmiş, adeta Kobe’nin mirasına saygısızlık olarak nitelendirilmiştir. Vefatının yaşandığı gece oynanması planlanan 8 NBA karşılaşmasını iptal etmeyen, devre arası ve mola aralarındaki şovların sürmesine göz yuman NBA yönetimi tüm dünyada büyük eleştiri topladı. 30 takımlık NBA liginde henüz emekliliğinin üzerinden yalnızca 4 sene geçmiş efsane ismin bir çok arkadaşının hala NBA’de oynadığını düşünürsek bu yapılan saygısızlık Kobe’nin mirasına karşı işlenen büyük bir hata olarak hatırlanacaktır.

Haberin Devamı

Sosyal medya ve tüm kamuoyunda oluşturulan “İptal” baskısının, NBA yönetimi tarafından yok sayılması bu maddi kaygıların insan hayatının ne denli önüne geçtiğinin de bir kanıtı niteliğinde. Kyrie Irving ise dik duruşuyla herkesin takdirini aldı. Kobe Bryant’la çok yakın ilişkileri olan Kyrie Irving bu şok haberin ardından oynanan New York Knicks maçına çıkmama kararı aldı.

NBA’in aldığı bu kararın arkasında duran isimlerde yok değil. Carmelo Anthony Portland’ın Indiana Pacers’ı yendiği karşılaşmanın ardından sosyal medyadan paylaştığı demeçte, “Hayatımda oynadığım en zor maçtı. Onu bu kadar yakından tanıyınca bu maçı oynamamı isteyeceğini biliyordum.” Yorumunda bulundu.

LOS ANGELES'IN İHANETİ

Gece yaşanan tek skandal ise NBA maçlarının oynanması olmadı. Dünyaya Los Angeles şehrini sevdiren ve tanıtan Kobe’nin vefatının ardından Los Angeles şehrinde Grammy ödül töreni düzenlendi. Kobe’nin efsaneleştiği, her bir noktasında farklı bir tarih yazdığı Staples Center’da dün gece sevinç çığlıkları yükseldi. Amerika gibi bu tarz etkinliklerin ertelenmesinin maddi olarak çok sıkıntı yaratmayacağı bir ülkeden biraz daha fazla saygı gelebilirdi.

Haberin Devamı

Bir nesle o basketbolu sevdirdi. Bir nesil tek pota maçlarda onun adını kendisiyle özdeşleştirdi. Onun sözleriyle biz de bu haberin sonuna geliyoruz. “Mamba Out.”

NİHAT UZEL

YORUM YAZ