MENÜ

Klasik müzik sanatçıları Defne Aydın ve Nazlı Hacıalioğlu Trabzonspor için beste yaptı!

Viyana’da yaşayan iki klasik müzik sanatçısı Defne Aydın ve Nazlı Hacıalioğlu Trabzonspor için marş besteledi. Memleketleri Trabzon olan iki sanatçının bestelediği marş, Bordo - Mavili taraftarlar tarafından oldukça beğenildi. İşte o gönderi...

''Farklı Kültürlere Müzikal Yolculuk'' etkinliği kapsamında Viyana'da yaşayan iki klasik müzik sanatçısı Defne Aydın ve Nazlı Hacıalioğlu, memleketlerinin takımı Trabzonspor için marş besteledi. O anları sosyal medya hesabından paylaşan ikili kısa sürede büyük beğeni topladı. İşte o gönderi...

Haberin Devamı

DEFNE AYDIN KİMDİR?

1987 yıllnda doğdu. Müzik ve sahne eğitimine 7 yaşında başladı. Tiyatro ve korolar ile başlayan sahne hayatı, özel derslerle profesyonel çizgisine doğru ilerledi ve 2007 yılında Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera ve Koro Bölümünü ikincilikle kazandı. 2009-2015 yılları arasında Ankara Devlet Tiyatrolarında sözleşmeli sanatçı statüsünde oyuncu ve müzisyen olarak görev aldı.

2016-2017 yılında Joseph Haydn Konservatuvarında Sahne Sanatları Master’ini tamamladı. Sırasıyla Oylun Erdayı, Ayşe Hoinic, Sonya Lutz, Claudia Visca, Glenys Linos Şan koçları ile (şan) tekniği ve sitil çalıstı. Bujor Hoinic, Chariklia Apostolu, Bojidar Abrasev, Theadore Coresi, Giuseppe Terza, Nicolas Radulescu, Peter Valentovic, gibi önemli Şefler ile çalışma fırsatı yakaladı. Daniel Sarge, Stephen Hopkins, James Pearson gibi isimlerle korrepetisyon (piyano eşlik ) ve sitil çalıştı. Evgenia Dundekova ve Barbara Frittoli gibi dünyaca ünlü isimlerle Masterclass yaptı.

Haberin Devamı

2017 yılından bu yana başta Viyana’nın en önemli konser salonları ve kiliseler; Schlosstheater Schönbrunn, MuTh, Maria am Gestade, Kunst Sall, Festsall der Bezirkvorstehung, Hilde Weinberger Sall olmak üzere, Pfarrkirche Wolfpassing, Hochleithen, Schloss Esterházy, Teatrul de Arte Deva ve Avrupa’nın çeşitli yerlerinde konser ve temsillerine devam etmektedir. Kariyerini uluslararası bir opera sanatçısı olarak Avrupa’da sürdürmektedir.

NAZLI HACIALİOĞLU KİMDİR?

1993 yılında Ankara`da doğdu. Piyano çalmaya 6 yaşında başladı. 3 yıl Fazıl Say`ın da hocası olan Prof. Kamuran Gündemir ile çalıştı. Üniversite eğitimini Bilkent Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde tamamladı. Bu dönemlerde Azerbaycan Devlet Sanatçısı Prof. Zöhrab Adıgüzelzade, Teymur Shamsiyev ve Emre Şen ile çalıştı. Avusturya tatili sırasında Innsbruck Mozarteum Konservatuarının piyano bölüm başkanıyla tanışma fırsatı buldu. Bu vesileyle Konservatuarın sınavına girerek solistlik bölümünü birincilikle kazandı ve Prof.Sebastian Euler`´in ögrencisi oldu.

Haberin Devamı

Avusturya ve Türkiye'nin birçok şehrinde konserler verdi, bu konserlerden en önemlileri arasında Türk-İngiliz Kültür Merkezi, Ahmet Adnan Saygun Konser Salonu ,Tiroler Landestheather Innsbruck , Kunstbühne, Brucknerhaus Linz, Bratislava Primates Sarayı, Wien Rathaus’da sergilediği performanslar bulunmaktadır. Piyano eğitimi süresince kurslara katılarak birçok ünlü müzisyenle çalışma imkanı buldu.

2017 yılında Swarovski ailesinin özel daveti üzerine Swarovski Kristallwelten de kimsesiz çocuklar yararına düzenlenen etkinlikte konser ve ayrıca Avusturya’nın en büyük konser Salonları arasında gösterilen Brucknerhaus’ta resital verdi. Halen Anton Bruckner Üniversitesinde Prof. Sven Birch’in öğrencisi olarak hocalık üzerine master yapmakta aynı zamanda piyano dersleri vermekte ve Konserlerine devam etmektedir.

YORUM YAZ