MENÜ

Kızıl'dan Kartal'a sert cevap

Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl, Beşiktaş yöneticilerinin, Cenk Tosun transferi için verilen icazetnameyi kamuoyuna yanlış şekilde sunarak herkesi yanılttığını bildirdi.

Kızıl'dan Kartal'a sert cevap

Kızıl, yaptığı yazılı açıklamada, büyük kurum olmanın yasalara, sporun etik değerlerine saygı duymakla bütünleşen bir kavram olduğunu belirtti.
Cenk Tosun’un Beşiktaş’a transferi sonrası yaşanan gelişmeleri değerlendiren Kızıl, şunları kaydetti:

"FIFA, UEFA ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetmeliklerine bakıldığı zaman kulübüyle sözleşmesi devam eden bir futbolcunun aklını çelmek yasal bir suçtur. Büyük camiaları yöneten insanlar bu suçları işlemeye ne yazık ki devam etmektedir. Çok değer verdiğimiz kulüplerimizden Beşiktaş yöneticileriyle aramızda yaşanan bazı sorunlar nedeniyle bu açıklamayı yapma gereği duyduk. Herkesin bildiği gibi son bir haftadır futbolcumuz Cenk Tosun ile ilgili yaşanılanları herkesin takdirine bırakıyorum. Beşiktaş yöneticileri, maçtan sonra yaptığım açıklamanın ardından icazetnameyi kamuoyuna yanlış bir şekilde sunarak herkesi yanıltmaktadır. Tabii ki o imzalar bana aittir ancak herkesin şunu bilmesinde yarar vardır ki biz o icazetnameyi 3 Şubat’ta transferin son saatlerinde verdik. Bizim tepkimiz bir haftadır yaşanan bu sürece değildir. Serdar Kurtuluş transferinden bu zamana yaklaşık 1,5 yıldır Beşiktaş Kulübü yönetici ve idarecileri sürekli genç oyuncumuzun aklını karıştırmıştır."
Kızıl, Anadolu takımlarının önemli bir gelir kaynağının emek verdiği yıldız bir oyuncusunu satarak para kazanmak olduğunu aktardı.

Beşiktaş Kulübü’nden büyüklüğünü gösterip kendileriyle konuşarak bu transferi noktalamaları beklediklerini vurgulayan Kızıl, "Maalesef onlardan o büyüklüğü göremediğimiz gibi futbol ahlakına uymayacak bir şekilde takımımızda forma giyen futbolcumuzu kandırmışlardır. Yönetim olarak oyuncumuz Cenk Tosun’a her ne kadar iyi şartlar sunmaya çalışsak da ’sözleşmesini uzatmak istemediğini ve ayrılmak istediğini’ ifade etti. Bunun üzerine Cenk Tosun’a isteyen takımlar olduğunu söylememize rağmen ısrarla ’hayır’ diyerek teklifleri kabul etmemiştir. Yurt dışından bazı takımlarla Bursaspor, Kasımpaşa ve Trabzonspor gibi kulüplerimiz oyuncumuzla yakından ilgilenmiş ancak hiçbir teklifi kabul etmeyerek sadece ’Beşiktaş’ta oynayacağını’ ifade etmiştir. Böyle bir durumda yapacak hiç bir şey olmadığı için kulübümüzün menfaatleri gereği transferin son günü ve saatlerinde Beşiktaş Kulübüne icazetnameyi gönderdik" ifadelerini kullandı.

Kongreden sonra bir radyo programına yaptığı açıklamanın ardından gerek Beşiktaş Kulübü resmi internet sitesinden gerekse yöneticisi Ahmet Kavalcı’nın "Böyle bir transfer girişimlerinin olmadığını" ifade ettiğini bildiren Kızıl, Kavalcı’nın, sözleşme imzalandıktan sonra "Cenk Tosun’la görüşüyorduk ama Gaziantepspor camiasına saygımdan dolayı size yalan söylemek zorunda kaldım" dediğini öne sürdü.

Söz konusu açıklamanın tüm medya organlarında yer aldığını vurgulayan Kızıl, bu açıklamanın üzerine daha fazla konuşmaya gerek olmadığını kaydetti.
Cenk Tosun’a Beşiktaş formasını giydirerek ulusal basına servis edilmesini doğru bulmadığını bildiren Kızıl, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Zaten en büyük saygısızlık da bu olmuştur. Gaziantepspor Kulübü’nün bir duruşu ve saygınlığı vardır. Hiç kimse Gaziantepspor Kulübü ve camiasına saygısızlık yapamaz. Futbolcumla 1,5 yıldır etik olmayan bir şekilde görüşerek imza attırıp birde utanmadan benim sözleşmeli futbolcuma forma giydirip basına servis ediyorsunuz. Beşiktaş Kulübü camiasına ve tüm futbol ailesine soruyorum. Bu davranış ne kadar etiktir. Bizde biliyoruz ki sözleşmesinin bitmesine 6 ay kala her futbolcu istediği takımla görüşür ve imza atar. Ancak bir kez daha söylüyorum bu konu ne 1 haftalık, nede 6 aylık bir süreçtir. Koyduğumuz tepki 1,5 yıldır Beşiktaş Kulübü yöneticileri ve idarecilerinin etik olmayan bir şekilde görüşmeler yaparak oyuncumuza taahhütler vermiş olmalarıdır. Ayrıca maçtan sonra mağlubiyetin de verdiği moral bozukluğuyla yaptığım konuşmalar biraz ağır ve yapmamam gereken bir açıklama olmuştur. Ancak açıklamam hiç bir şahsı hedef almamış olup sadece genelleme bir söylemde bulunduğumun bilenmesini isterim."

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ