MENÜ

Kıyamet günü

4 gün içinde oynanacak son iki hafta maçları sonrası, küme düşenler ve Play-Off'a kalanlar belli olacak. 4 takım halen tehlikeli bölgede. Play-Off'un son bileti içinse yine 4 takım savaşıyor.

Kıyamet günü

Beko Basketbol Ligi’nde son iki hafta maçları bugün ve cumartesi günü oynanacak, dananın da kuyruğu kopmuş olacak. Yine her zamanki gibi heyecan son haftaya taşındı. Düşenler ve Play-Off oynayacak takımlar halen belli değil. Ligde ilk üç sıra ve düşen Darüşşafaka dışında kalan 12 takımın sıralamadaki yerleri bu 4 gün içinde belli olacak. En büyük heyecan küme düşme hattında ve Play-Off biletini kapacak son takımın belirlenmesinde yaşanıyor. Beşiktaş ve Türk Telekom, hatta Pınar Karşıyaka ilk dörtte yer alıp saha avantajı peşinde koşacak. Erdemir’in 7.’likteki yeri garanti gibi. Önce Play-Off’la başlayalım.

BORNOVA BELEDİYE (41)

Ligin yeni takımı 41 puanla 8. sırada ve geçen hafta Banvit’i deplasmanda yenip Play-Off için büyük avantaj yakaladı. Kalan iki maçı evinde Fenerbahçe ve deplasmanda Galatasaray ile. Bir galibiyet onları Play-Off’a sokar. İki maçı da kaybederlerse büyük olasılıkla dışarıda kalacaklar.

TOFAŞ (40)
Tofaş da Bornova gibi lige bu yıl çıktı. 40 puanları var. Kalan iki maçları Türk Telekom deplasmanı ve Bursa’da Beşiktaş Cola Turka ile. İşleri zor gözüküyor. Çünkü iki takım da lig dördüncülüğü için mücadele ettiği için kazanmak isteyeceklerdir. 1 galibiyet alır, Bornova kazanamaz, Galatasaray ve Antalya da 2 galibiyet alamazsa Play-Off’a kalırlar. Aksi taktirde onlar da ilk sekiz dışında kalacak.

ANTALYA BŞB (40)
Çok iyi başladıkları sezonda maddi kriz nedeniyle düşüşe geçtiler ve Play-Off potasının uzağında kaldılar. Lider Efes Pilsen ve kümede kalmaya çalışan Mersin BŞB ile oynayacaklar. Onların da fikstürü Bornova ve Tofaş gibi zor.

GALATASARAY (39)
39 puanda. Sezon başında 8 puanı silindiği için düne kadar düşme tehlikesi yaşıyordu. Ancak Beşiktaş Cola Turka’yı devirip bu kabustan kurtuldu, kalan iki hafta Play-Off hesabı yapıyor. İki maçı kaybetse dahi, Mersin, Oyak Renault ve Kepez’e ikili averajdan üstünlük sağladığı için ligde kalacak. Bu iki maçı Aliağa deplasmanı ve Bornova. Kazanırsa puanı 43 olacak ve, Bornova’nın 2, Tofaş ve Antalya’nın da en az 1 yenilgi almasını bekleyecek. Çünkü puan eşitliklerinde bu takımlara karşı da ikili averaj üstünlüğü var. Aslan iki maçı da kazanırsa büyük olasılıkla 8. olarak Play-Off’a kalır.

ALİAĞA (38)
Play-Off mücadelesi veren Galatasaray ve Karşıyaka ile oynayacaklar. 1 galibiyet onları kümede bırakır. İki maçı kaybeder, Kepez 2, O.Renault ve Mersin de 1 galibiyet alırsa ligden düşerler. Ancak, bu olasılığın gerçekleşme ihtimali çok az gözüküyor.

MERSİN BŞB (38)
Türkiye Kupası’nda final oynayıp, lige döndükten sonra tam 6 galibiyet almalarına rağmen halen kurtulmuş değiller. En büyük şansları bugün düşmeyi garantilemiş Darüşşafaka ile evinde oynuyor olmaları. Son maçları da Antalya ile deplasmanda. Onlar da büyük olasılıkla ligde kalacaklar.

OYAK RENAULT (38)
Oyak Renault, yıllardır bu maçları oynuyor. Her sene kümede kalma potasında yer alıyorlar ve son haftalarda zoru başarıyorlar. Bugün evinde Banvit, son maçta da Fenerbahçe deplasmanında olacaklar. Fikstürleri çok zor. Kepez’e karşı ikili averajda üstünler.

KEPEZ BELEDİYE (37)
Onlar da sezon başından bu yana maddi sorunlar nedeniyle kötü günler geçirdiler. Son iki ayda toparlanıp 5 galibiyet almalarına rağmen düşme ihtimalleri en yüksek olan takım. Evinde Erdemir ve deplasmanda Banvit ile oynayacaklar. Tek avantajları bu iki takımın da hiçbir iddiasının bulunmaması. Ancak kendilerinin kazanıp, rakiplerinin kaybetmesi gerekiyor.

GÜNÜN PROGRAMI
17.30 Mersin-Darüşşafaka, 18.00 Telekom-Tofaş, 18.00 Kepez-Erdemir, 18.00 O.Renault-Banvit, 18.00 Beşiktaş-Karşıyaka, 18.00 Efes-Antalya, 18.00 Aliağa-Galatasaray, 18.00 Bornova-Fenerbahçe

Haberin Devamı
YORUM YAZ