MENÜ

Kırmızı karta geçiş serbest

TFF, 58. maddede yaptığı değişiklikle küme düşmeyi kaldırmış, 105. madde ile cezaların ertelenmesinin yolunu açmıştı.

Kırmızı karta geçiş serbest

TFF, 58. maddede yaptığı değişiklikle küme düşmeyi kaldırmış, 105. madde ile cezaların ertelenmesinin yolunu açmıştı. Bugün'ün haberine göre, Türkiye Futbol Federasyonu, 58. maddedeki şikeye ve teşvike teşebbüse küme düşme cezasının kaldırılmasının yanı sıra 105. madde ile birlikte cezaların ertelenmesinin yolunu açmıştı.

Tahkim’e gidip erteleme istenilebilir

Geçtiğimiz günlerde de kulüplerin şike ve teşvik dosyası Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti. Tüm gözler şimdi PFDK’da iken bir Disiplin Kurulu üyesinin şu sözleri dikkat çekici: “Artık kırmızı kart cezaları bile ertelenebilir. 105. madde zaten bunun yolunu açıyor.”

Bir sohbet sırasında bu ifadelerde bulunan PFDK üyesi şu görüşlerini de ortaya koydu: “Şike ve teşvik teşebbüsü sonrasında bir kulübe ‘ağır ihlal’ kabul edilerek, eksi puan cezası verilebilir. Ancak bu da Tahkim Kurulu’na yapılacak itirazlarla ertelenebilecektir.”

İşte Selçuk İnan örneği

Kazakistan karşılaşmasında kırmızı kart görerek 2 maç ceza alan ve 1 maçlık cezasını Avusturya karşılaşmasında çeken Selçuk İnan’ın 1 maçlık cezası ertelenmişti. Federasyon o dönemde UEFA Tahkim Kurulu’na savunma verip, istediğine ulaşmıştı. Selçuk’un eğer 3 yıl içinde başka bir milli karşılaşmada kırmızı kart görmesi durumunda bu cezayı mutlaka çekeceği açıklanmıştı.

Ceza vermeden olmaz

Futbol Federasyonu yönetim kurulu son günlerde İstinye’deki toplantılarını sıklaştırdı. Bazı üyelerin bu toplantılarda “Hiç ceza vermeden olmaz” görüşünü ortaya attığı öğrenildi. TFF’nin bu konuyu kurullarına havale etse de yönetim kurulundaki birçok ismin bu görüşe sıcak baktığı gelen haberler arasında. Öte yandan Trabzonspor’un, PFDK’ya savunma hazırlığı için start verildiği belirtildi. Etik Kurulu raporunda yönetici Nevzat Şakar’ın isminin teşvike teşebbüs şüphesi olarak geçiyor. Aynı şekilde Trabzonspor’un isminin raporda şikeye teşebbüs şüphesi olarak yazıldığı için Bordo-Mavililerin ceza almadan kurtulabileceği de ifade ediliyor.

Etik Kurulu’ndan mesaj


Uzun bir süredir gündemi meşgul eden ve 3 Temmuz’dan bu yana şike soruşturması ile ilgili raporları inceleyen Etik Kurulu, TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in açıklamasının ardından ilk kez konuştu. Kurul, Demirören’in kendilerinin hazırladığı rapor doğrultusunda bilgilendirme yaptığını belirterek, Etik Kurulu Başkanı’nın istifası ile ilgili bir durumun da söz konusu olmadığı belirtildi. Yapılan açıklamada, “TFF Etik Kurulu Başkanı’nın, TFF Yönetimi’nden raporun açıklanması talebi veya istifa tehdidi şeklinde hiçbir beyanı olmamıştır. Demirören tarafından yapılan basın açıklamasında, raporumuza aykırı hiçbir husus bulunmamaktadır” denildi.

BURSİAD’dan sert çıkış

Bursasporlu Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Topçu, Bursaspor’un Futbol Federasyonu tarafından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edilmesine tepki göstererek, ‘’Bursaspor kulübü, tertemiz şampiyonluk kazanmış, örnek olmuş ve olmaya da devam eden bir takımdır’’ diye konuştu. Topçu, “UEFA’dan gelebilecek bir yaptırım nedeniyle kulübümüzün zarar görmesi durumu oluşursa, bizler de gerekli her türlü mücadelede takımımızın yanında olacağız” dedi. Turgut Topçu, Bursaspor kulübü yönetiminin ‘’savunma vermeme’’ kararına katıldıklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Bugün Gazetesi

Haberin Devamı
YORUM YAZ