MENÜ

Kiralanması muhtemel olan yıldız savunma oyuncuları!

Kış transfer dönemi devam ederken Süper Lig’de yer alan 18 kulüpte harıl harıl yeni oyuncu arayışlarına devam ediyor. Kulüplerin ekonomik durumları göz önüne alındığında bonservisiyle beraber oyuncuyu satın almanın zorluğunu düşünürsek, hemen hemen her takım artık kiralık oyunculara yönelmeye başladı. Özellikle Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’un yıldız transfer beklediğini varsayarsak bu bağlamda kulüplerinde forma şansı bulmakta zorlanan oyuncuların kiralanarak getirilmesi fikri ön plana çıkıyor

Premier Lig adeta kiralık oyuncu piyasası için adeta cennet konumunda bulunuyor. Arsenal’in Alman stoperi 27 yaşındaki Mustafi beklentilerin çok altında kaldı. Yeni teknik direktör Arteta’nın da planlarında yer almayan oyuncuyu Arsenal’ın kiralık olarak göndermesi muhtemel. Bu sezon yalnızca 10 maça çıkan oyuncunun kulübüyle 2021 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Mustafi’nin adı ligimizde Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor ile anılıyor.

Haberin Devamı

İngiliz ekip Cyrstal Palace forması giyen Mamadou Sakho 8 maçta forma giyse de düzenli olarak ilk 11 oyuncusu olamadı. 2021’e kadar kulübüyle sözleşmesi bulunan 29 yaşındaki stoperin ligimizde forma giymesi durumunda kariyerini çıkışa geçmesi oldukça muhtemel. PSG ve Liverpool gibi büyük takımlarda da forma giymesi, gideceği takımlarda liderlik yapabileceğinin göstergesi olarak görülüyor.

Adı Fenerbahçe ve Trabzonspor ile anılan Manchester United’ın formsuz stoperi Marcos Rojo bu sezon İngiliz ekipte sadece 9 maçta forma giyebildi. 2021 yılına kadar sözleşmesi bulunan Arjantinli oyuncunun kiralık listesinde yer aldığı biliniyor.

Roma’da yalnızca 4 maça çıkan stoper ve sol bek mevkiinde oynayan Juan Jesus’un da kiralanması muhtemel. İtalyan ekibiyle 2021’e kadar sözleşmesi bulunan 28 yaşındaki oyuncunun sol bekte de forma giymesi bir çok kulübün ilgisini çekiyor.

Haberin Devamı

Valencia’da forma giyen 28 yaşındaki Fransız stoper mangala bu sezon yalnızca 2 resmi maçta forma şansı buldu. 2021’e kadar kulübüyle sözleşmesi bulunan yıldız oyuncunun kiralık olarak gönderilmesi muhtemel bir seçenek.

Adı Fenerbahçe’yle anılan İsviçreli sağ be Ricardo Rodriguez eski performansından uzak olsa da hala daha bizim ligimiz için ideal sol bek konumunda bulunuyor. Milan ile 2021’e kadar sözleşmesi bulunan 27 yaşındaki oyuncu bu sezon yalnızca 5 maçta forma giyebildi.

Borussia Dortmund’un gelecek vaat eden stoperi Leonardo Balerdi bu sezon 2 resmi maçta toplam 19 dakika süre aldı. Arjantin Milli Takımı formasını da giyen 20 yaşındaki yıldız adayını Dortmund bu etapta kiralık olarak gönderebilir. Kumaşı çok iyi olan oyuncunun bu sezon Alman ekinde ise forma giymesi oldukça zor.

Inter’de forma şansı bulamayan 31 yaşındaki tecrübeli stoper Andrea Ranocchia da kiralık olarak transfer edilmesi muhtemel oyunculardan. Eski performansından uzak olan ama tecrübesiyle bizim ligimizdeki takımlara liderlik edebilecek bir stoper olan Ranocchia’nın Inter ile 2021’e kadar sözleşmesi bulunuyor.

Nihat Uzel

YORUM YAZ