MENÜ

Kim birinci olacak?

Türk atletizmin iki önemli ismi Elvan Abeylegesse ile Alemitu Bekele Degfa bu kez pist yerine ankette yarışıyor. İki sporcumuz da Avrupa'da ayın en iyi atleti olmak için mücadele ediyor.

Kim birinci olacak?

12-14 Mart tarihlerinde Doha’daki Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek Elvan Abeylegesse ve Alimetu Bekele Degfa, bu önemli organizasyon öncesinde, şubat ayında elde ettikleri başarılardan dolayı Avrupa Atletizm Birliği (EAA) tarafından ayının atletine aday gösterildi. Uzun mesafede koşularında Türkiye’ye Olimpiyat, Dünya ve Avrupa çapında birçok madalya kazandıran iki atlet özellikle 5000 metre yarışlarında karşı karşıya gelirken şimdi de ‘Ayın Atleti’ anketinde birincilik için mücadele veriyor.

En iyi derecelere ulaştılar
Geçtiğimiz yıl Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda 3 binde Avrupa şampiyonu olan ve ülkemize atletizmde ilk altın madalyayı kazandıran Alemitu Bekele, bu yıl da Stockholm’de yapılan yarışlarda 5 bin metrede 14:46.44 ile 11 yıldır Rumen yıldız Gabriela Szabo’nun elinde bulunan Avrupa rekorunu kırdı. Elvan Abeylegesse ise kariyerinin ilk yarı maratonunu 1:07:07 ile tamamlayıp, yılın en iyi derecesini yaparken, dünya rekorunun 40 saniye dışında kaldı.

Yüzde 53’le Elvan lider

Türk atletizmin uzun mesafede yarışlarındaki iki önemli sporcusu, bu başarılarıyla Avrupa Atletizm Birliği (EAA) tarafından “ayın atleti” oylamasına dahil edildi. EAA’nın resmi sitesi olan www.european-athletics.org adresinde devam eden oylama 17 Mart’a kadar devam edecek. Bu arada şu güne kadar verilen oylar sonucunda Elvan Abeylegesse oyların yüzde 53’yle ilk sırada bulunurken, Alemitu Bekele ise oyların yüzde 20’siyle ikinci sırada yer alıyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ