MENÜ

Kerem Gönlüm patladı

Efes Pilsenli oyuncu, kendisi ve takımıyla ilgili doping konusunda açıklamalar yapan Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu'na, “Haddini aşan açıklamalardır” yanıtını verdi.

Kerem Gönlüm patladı

Geçtiğimiz günlerde doping konusuyla ilgili basın toplantısı yapan Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu’na cevap veren Efes Pilsenli basketbolcu Kerem Gönlüm yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Bilindiği üzere kura çekimi sonucu tarafıma yapılan doping testinin pozitif çıkması sonucu başlatılan disiplin kovuşturması, TBF Disiplin Kurulu nezdinde devam etmektedir. Yargısal süreç devam ederken, özellikle de bu yargı sürecini ve yargı organını etkilemeye yönelik açıklamalarda bulunmanın hukuka aykırı olduğunu en iyi bilmesi gereken kişilerden biri, bu açıklamaları basınla paylaşarak kamuoyu yaratan ve mesleği avukatlık olan Şekip Mosturoğlu’dur”.

Haberin Devamı

‘Cathine maddesine ihtiyacım yok’
Bu süreç sonunda TBF ve FIBA yargı organlarının vereceği karara saygılı olduğunu kaydeden tecrübeli oyuncu, “Ancak Mosturoğlu’nun, dürüstlüğümü doping olayının iç yüzünü açıklamam koşuluna bağlamış olması, her şeyden önce kendisinin haddini aşan bir açıklamadır. Benim kişiliğimi ortaya koyacak emareler kariyerimde fazlasıyla vardır ve Türk spor kamuoyu, şahsıma gönlünde geniş bir yer açarak bunu ortaya koymuştur. 100’den fazla Ulusal Takım forması giyme şerefine ulaşmış bir oyuncunun gerek kişiliği, gerekse sporculuğu hakkında karakterinin kalitesinin Sayın Mosturoğlu’nun koşullarına ve kriterlerine bağlı olmadığı kanısındayım. Her zaman en fazla koşan, en fazla performans ortaya koymaya çalışan bir sporcu olduğumu anlatmama gerek yok. Kamuoyu bu konuda görüşünü defalarca dile getirdi. Sportif başarı adına ’cathine’ farkına gereksinimim olmadığı da açık. Bunu daha önce de açıkladım, yargı organları önünde savunmamda da belirttim” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ