MENÜ

Kemal Kuruçay kimdir? Kemal Kuruçay kaç yaşında ve neden vefat etti? Kemal Kuruçay nereli?

Yasemince, Çocuklar Duymasın, Zengin Kız Fakir Oğlan ve son olarak Seksenler gibi birçok diziden tanıdığımız oyuncu Kemal Kuruçay, 59 yaşında hayatını kaybetti. Acı haberi, oyuncu Nedim Saban sosyal medya hesabından duyurdu. Tiyatro ve sinemanın usta ismi Kemal Kuruçay, son olarak Seksenler dizisinde rol almıştı. Bu üzücü son dakika gelişmesinin ardından google üzerinden ''Kemal Kuruçay kimdir? Kemal Kuruçay kaç yaşında ve neden vefat etti? Kemal Kuruçay nereli?'' sorularına yanıt aranıyor. Detaylar haberimizde.

Kemal Kuruçay kimdir? Kemal Kuruçay kaç yaşında ve neden vefat etti? Kemal Kuruçay nereli?

Yasemince, Çocuklar Duymasın, Zengin Kız Fakir Oğlan gibi dizilerde oynayan, son olarak Seksenler dizisinde "Seyfi" karakterine hayat veren efsane oyuncu Kemal Kuruçay, 59 yaşında hayatını kaybetti. Kuruçay'ın ölüm haberini, oyuncu Nedim Saban sosyal medya hesabından duyurdu. Nedim Saban, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Çok yetenekli bir oyuncu, çok iyi bir insandı Kemal Kuruçay. İki Oda Bir Sinan oyununda birlikte çalışmıştık, büyük bir sevgi ve özveriyle bağlıydı mesleğe. Çok üzgünüm." ifadelerini kullandı. Kemal Kuruçay'ın vefatını öğrenen dostları ve sevenleri de sosyal medyada usta oyuncu için çok sayıda taziye mesajı paylaştı.

Haberin Devamı

Kemal Kuruçay kimdir? Kemal Kuruçay nereli?

Kemal Kuruçay, 2002'de TGRT'de yayınlanan Zor Baba isimli dizide Özkan Amca karakterini canlandırarak Engin Günaydın ile beraber başrolde yer aldı. 2003 yılında ise sinema filmi Ömerçip'te rol alan oyuncu sonraki yıllarda Şöhretler Kebapçısı (2003), En iyi Arkadaşım (2004), Çılgın Yuva (2005), İnadım İnat (2005), Pulsar (2008), Sevgili Düşmanım (2008), Kutsal Damacana 2: İt Men (2009) gibi yapımlarda çeşitli rollerde oynadı.

Kemal Kuruçay kimdir Kemal Kuruçay kaç yaşında ve neden vefat etti Kemal Kuruçay nereli

2010 yılında çekimlerine tekrar başlanan ve FOX (Türkiye) kanalında yayınlanan Yasemince'nin yeni bölümlerinde Faysal karakterini oynamıştır. Oyuncu 2012 yılından itibaren TRT 1'de yayınlanan Zengin Kız Fakir Oğlan isimli dizide Villanın Kahyası Şükrü karakterini oynayarak büyük ilgi topladı. Zengin Kız Fakir Oğlan FOX kanalına geçtikten sonra 136. bölümüyle 2015 yılında final yapmıştır.

Haberin Devamı

Birçok dizi ve filmde yer alan sanatçı; İnce İnce Yasemince, Reyting Hamdi ve son olarak da Seksenler isimli dizide de rol almıştı.

Kemal Kuruçay kimdir Kemal Kuruçay kaç yaşında ve neden vefat etti Kemal Kuruçay nereli

Kemal Kuruçay kaç yaşında ve neden vefat etti?

TRT'de yayınlanan dizinin setinde fenalaşan usta oyuncu hastaneye kaldırıldı. Kalp krizi geçirdiği öğrenilen 59 yaşındaki Kuruçay, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sosyal medya hesabında Kemal Kuruçay'ın vefat haberi, "Tiyatro ve sinemamızın sevilen ismi Kemal Kuruçay’ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendik. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz" ifadesiyle duyuruldu.

YORUM YAZ