MENÜ

Kayseri'de stat tartışması

Spor Toto Süper Lig takımlarından Kayserispor ile Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Kayseri Erciyesspor arasında Kadir Has Stadı'nın kullanımıyla ilgili tartışma çıktı.

Kayseri'de stat tartışması

Kayserispor Kulübü’nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Kadir Has Stadı’nda iki takımın maçlarını oynamasının mümkün olmadığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Dünyadaki tüm arena statlarının çimi sezon içinde en az 4 kez değişmek zorundadır. Şehrimizdeki iklim koşullarını da göz önüne alırsak, iki takımın Kadir Has Stadı’nda oynaması mümkün değildir. Stat işletimini bilen herkesin kabul edeceği bu gerçeğe aykırı istekte bulunmak, maç oynanmaz stada sahip olma isteğinden başka birşey olamaz. Müsabaka oynanamaz bir zemin, futbol kamuoyunun, yayıncı kuruluşun, izleyicilerin tepkisini çekeceği gibi oyuncuların sağlığını da tehlikeye atacaktır. Bu nedenle, Kadir Has Stadı’nda iki takımın oynamasının yanlış olduğunu kamuoyuna arz ederiz."

Kayseri Erciyesspor cephesi

Kayseri Erciyesspor Kulübü, Kayserispor’un yaptığı açıklamadan üzüntü duyulduğunu belirtti.

Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Kayseri Erciyesspor’un konuya ilişkin açıklamasında, şunlar kaydedildi:

"Yönetim olarak haziran ayında olağanüstü kongre yaparak göreve geldik. Kadir Has Stadı’nda müsabakalarımızı yapmak için değerli büyükşehir belediye başkanımız Mehmet Özhaseki’den söz aldık. Büyükşehir belediye başkanımız ve yetkililerinden alınan olumlu görüş neticesinde 2012-2013 senesi için şampiyonluk yolunda birçok transfer gerçekleştirdik. Birçok reklam anlaşmasını ve kombine bilet basımını da Kadir Has Stadı’nda oynayacağımızı planlayarak hayata geçirdik. Ancak bugün şehrimizin çok değerli diğer bir kulübünün resmi sitesindeki açıklama bizi derinden üzmüştür. ’Spor, dostluk ve kardeşliktir’ sözünü ilke edinen kulübümüzün düsturu gereği şunu ifade etmekte yarar vardır; Kadir Has Arena’da müsabakalarımızı yapmak için bizim muhatabımız sadece Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Özhaseki’dir."

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ