MENÜ

Kayseri'de mutlu son

Kadir Has'ta dün müthiş bir mücadele yaşandı. İlk yarıda çıt çıkmadı ama ikinci 45'te futbol adına her şey vardı. 3 kırmızı, 7 de sarı kartın olduğu 90 dakikada tek golü ise Kayserispor attı, tam 8 hafta sonra galibiyet sevinci yaşadı

Kayseri'de mutlu son

Geçen yılın iki başarılı, bu sezon ise özellikle ikinci yarının iki başarısız takımı Kayseri’de karşı karşıya geldi. İlk 45 dakikada tam manasıyla kör dövüşü izledik. Kayserispor, rakibine göre daha istekliydi. Ancak hücum bölgesinde çok etkisiz kaldılar. Buna karşılık Bursaspor’un da durgun oyunu, isteksiz futbolu şaşırtıcıydı. 8. dakida Batalla’nın sert şutu az farkla dışarı çıktı. 31’de Kirita’nın bir şutunu izledik. 32’de Ozan’ın, frikikten gelen topa kafası az farkla oyun alanını terk etti. 33’te ev sahibi Amrabat’la etkili oldu ama top Yavuz’da kaldı. İlk yarı izleyenlere zevk vermeyen bir futbolla sona erdi. İkinci 45 dakikada daha istekli ve üç puanı isteyen Kayserispor’du. Nitekim 53’te kornerden gelen topta Santana takımı öne geçirdi: 1-0. Bu dakikadan sonra oyun hareketledi. Bursaspor da deyim yerindeyse uyandı. Ertuğrul Sağlam mağlubiyetten kurtulmak için Altidore ve Ergiç’i alarak ofansif bir hamle yaptı. Bu hamlede pozisyon zenginliği açısından etkili oldu.

Haberin Devamı

37 yıllık özlem!

73’te Hasan Ali ile etkili bir atak izledik. 75’te Vederson’un pasında Miller kalenin tam karşısında vurdu, Gökhan başarılıydı. 77’de Ziani gelişen atakta Cezayirli’nin vuruşu dışarı çıktı. 85’te tartışmalı bir pozisyon yaşandı. Miller ceza sahasında futbolcuların topa elle müdahale ettiğini iddia edip, hakeme itirazlarda bulununca sarı kart gördü. Oyunun son dakikalarında yaşanan gerginlik ise hiç hoş değildi. Kayseri’de en son 1973-74’te üç puan kazanan Timsahlar’ın dün akşam da şansı tutmadı. Dünkü futbol, 3.’lüğü ve Avrupa’yı hedefleyen Bursaspor için uygun değildi. Bursaspor ligin ikinci yarısındaki kötü gidişini Kayseri deplasmanında da sürdürdü ve taraftarlarını üzdü. Kayserispor ise haftalar sonra kazanarak tribünleri dolduran taraftarlarına ödül verdi.

Haberin Devamı

Tunç Kayacı

Hocalar ne dedi?

‘Hakemler hoşgörülü olmalı’

Ömer’in kırmızı kart gördüğü pozisyonda hakeme büyük tepki gösteren Ertuğrul Sağlam, 90 dakikanın ardından da serzenişte bulundu. Yardımcısı Mutlu Topçu’nun soyunma odasına gönderilmesini yanlış bulduğunu söyleyen Sağlam, “Artık hakemler hiç hoşgörülü davranmıyor. Bizim de anlık tepkilerimiz olabilir. Biraz daha hoşgörülü olmalarını bekliyoruz. İlk yarısı futbol adına iyi değildi ama ikinci yarıda kıyasıya bir mücadele izledik. En azından buradan bir puanla ayrılabilirdik ama olmadı” dedi.

‘Galibiyeti hak ettik’

Kayserispor Teknik Direktörü Şota Arveladze’nin hedefinde de hakemler vardı... Ziani’nin kırmızı kart görmesine anlam veremediğini kaydeden Gürcü hoca, “Ziani Türkçe bilmiyor, nasıl küfür etmiş olabilir. Herkes gördü pozisyonu” dedi. Bursaspor karşısında aldıkları galibiyetin önemli olduğunu da kaydeden Arveladze, “Ligi iyi bir noktada bitirmek istiyoruz. Bugün (dün) futbolcularımız ellerinden gelen mücadeleyi yaptı. Hepsini tebrik ediyorum. Galibiyeti hak eden bir oyunla 90 dakikayı tamamladık” diye konuştu.

YORUM YAZ