MENÜ

Kayseri'de kardeş payı: 1-1

Kadir Has'ta dün akşam nefesler kesildi. Derbinin ilk 45 dakikası golsüzdü ama ikinci yarıda müthiş goller vardı. Kayserispor Mouche ile öne geçti. Erciyes pes etmedi, Sinan Kaloğlu ile skoru eşitledi ve taraflar birer puana yetindi.

Kayseri'de kardeş payı: 1-1

Haberin Devamı

Süper Lig için Anadolu’da birçok takım özlem çekerken, Kayseri şehri iki ekiple temsil edilmenin gururunu yaşıyor. Bu tabloyu kent de fark edebilse ne kadar güzel olacak. Kadir Has mimari olarak da estetik olarak da çok güzel bir stat ama boş tribünler bir futbolsever olarak bizleri üzüyor. Maç öncesi Kayserispor adeta sakatlar ordusu gibiydi. Ve bu isimlerin hemen hepsi ilk 11’den isimler; Jaja, Bobo, Zurab, Simiç... Yani Erciyesspor karşısında, tam dişine göre bir Kayserispor buldu. Sarı-Kırmızılı ekibin gol beklediği isimse mecburen Bisesvar’dı! Maça etkili başlayan Kayserispor oldu. 11’de Mouche, sağ çaprazdan sert vurdu Jorgaceviç iki hamlede topa hakim oldu. Ama Kayserispor fırtınası bitmedi. 13. dakikada Salih’in yerden ortasında Sefa’nun gollük vuruşu savunmadan kornere çıktı. Erciyesspor ilk tehlikeli atağını İbriciç ile yakaladı. Boşnak oyuncu çalımlarla ceza alanına girdi ancak yerden sert şutu yandan dışarı çıktı. 35. dakikada Vleminckx’in pasında Traore kaleyi karşısına aldı ancak şut direğin üstünden sahayı terk etti. İlk yarının özeti için 20. dakikaya kadar Kayserispor’un daha iyi oynadığını ve önemli gol pozisyonları bulduğunu söyleyebiliriz. Bu dakikadan sonra Erciyesspor dengeyi kurdu ve etkili hücumlar yapsa da final vuruşlarında hedefi bulamadı.

Oyunun hakkı beraberlikti

İkinci yarıya Erciyyesspor daha atak başladı. 51’de kornerden gelen topta Vleminckx’in kafası karambolde geri geldi. 61. dakikada Sereno’nun yakın mesafeden vuruşunda kaleci Jorgacevic golü önledi. Ancak Kayserispor’un tek düşüncesi goldü... 65’te gelişen organize gelişen Kayserispor atağında Mouche nefis bir vuruşla Sarı-Kırmızı ekibi öne geçirdi: 0-1. 69’da Erciyesspor beraberlik golüne çok yaklaştı. Azofeifa’nın vuruşunu Ertuğrul muhteşem çıkardı. Prosinecki 74. dakikada Nobre’yi oyuna alarak skora yatmadığını gösterdi. Bu hamle de meyvesini hemen verdi. 80. dakikada Azofeifa’nın serbest vuruşunda Sinan kafayı vurdu ve eşitliği sağladı: 1-1 Oyunun son bölümünde Ömer Bayram’ın kırmızı kart görmesiyle Kayserispor beraberliğe razı bir futbolu tercih etti. 90 dakikanın özeti; bu futbolun hakkı beraberlikti ve iki takım da bir puanı buruk bir sevinçle karşıladı...

Penaltı itirazı

Karşılaşmanın 84. dakikası tartışmalı bir pozisyona sahne oldu. Erciyesspor’lu Traore ceza sahası içinde Abdullah tarafından
düşürülünce Mavi- Siyahlı futbolcular penaltı itirazında bulundu. Ancak maçın hakemi Abdullah Yılmaz şarjın nizamı olduğuna hükmedip pozisyona devam kararı verdi.

Tunç Kayacı

MEHMET ALİ SABUNCU'NUN MAÇ YAZISI İÇİN TIKLAYIN

YORUM YAZ