MENÜ

Kayseri Erciyesspor 0-2 Yeni Malatya

İrfan Buz, küme düşme potasında aldığı Yeni Malatyaspor’la adeta destan yazıyor. Sarı- Kırmızılılar, üst üste 3 maçını kazandı, puanını 40 yaptı. İlk 6 potasıyla farkı 3’e indiren Doğu ekibi Süper Lig havasına girerken Erciyes dipten çıkamadı.

Kayseri Erciyesspor 0-2 Yeni Malatya

Yeni Malatya adım adım play off'a / Ömer Necati Albayrak

İrfan Buz’un Yeni Malatyaspor’u Süper Lig’e yürüyor. Genç hoca, “Kümede kalsın yeter” denilen takımla son 3 haftada 3 maç kazandı, puanını 40’a çıkardı. İlk 6 potası ile arasında yalnızca 3 puan fark kalan Sarı- Kırmızılılar, büyük bir hava yakaladı. Dün deplasmanda, lige tutunma mücadelesi veren Erciyesspor’la kozlarını paylaşan Doğu ekibi, rakibini 33. dakikada Umut Nayır, 71’de ise Ramazan Kahya’nın golleriyle devirdi. Bu sonuçla ev sahibi Erciyes, haftayı mağlup kapatan Şanlıurfaspor’u yakalayıp ateşten çıkma şansını geri tepti. Sezon boyunca Malatya İnönü Stadı’nın bozuk zemininde istediği futbolu ortaya koyamayan Malatya’nın performansı ise alkış aldı. İrfan Buz ve ekibi bu havayı iyi kullanmayı başarabilirse sezonun sürpriz takımı olarak Play-Off potasında yer alabilir. Süper Lig’e çıkmasa da gelecek sezonun temellerini atmış olur.

Ramazan’dan enfes füze

33. dakikada Umut Nayır, düzgün bir vuruşla takımını öne geçirdi. Galibiyeti perçinleyen gol ise ‘Alves’ lakaplı sol bek Ramazan Kahya’dan geldi. 71. dakikada kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen başarılı sol bek, enfes bir vuruşla kaleciyi avladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ