MENÜ

Ağrılı milli kayakçıdan TUSF'ye çağrı

Bu yıl Sırbistan'da yapılan FIS Balkan Kupası yarışları, Kayaklı Koşu Türkiye Şampiyonası, Kayaklı Koşu 1. ve 2. etap yarışları ve Üniversitelerarası Türkiye Şampiyonası gibi birçok ulusal ve uluslararası yarışmada birincilik ve ikincilik elde eden Ağrılı milli kayakçı Yonca Karademir, aralık ayında İtalya'da düzenlenecek 26. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda Türkiye'yi temsil etmek istiyor.

Ağrılı milli kayakçıdan TUSF'ye çağrı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğretmenlik bölümü 2. sınıf öğrencisi olan Karademir, tek isteğinin İtalya’da yapılacak olan olimpiyatlara katılmak olduğunu ifade ederek, bunun için de tüm imkansızlıklara rağmen mücadele edip, aylarca hazırlandığını ancak olimpiyatlara gidenler listesinde adını göremediği için hayal kırıklığına uğradığını, bunun için Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’na (TUSF) defalarca dilekçe yazmasına rağmen sonuç alamadığını söyledi.

Haberin Devamı

Kardemir, 6 yıldır kayak yaptığını ve milli takımda yer aldığını, olimpiyatlara katılması için gerekli tüm şartları taşıdığını belirterek, şöyle devam etti:

"Ben, sırf bu olimpiyatlara katılmak için Ağrı’nın çetin ve zorlu koşullarına rağmen aylardır çalışıyorum. Bu yıl şubat ayında Çankırı’da düzenlenen Üniversitelerarası Türkiye Şampiyonası’nda 1. oldum. Aynı yarışta uluslararası klasmanda da 2. oldum. Bunların sonuçları elimde. Türkiye Kayak Federasyonu’nda da milli kayakçıyım. Üniversitelerarası müsabakada 1. olanlar veya derece yapanların gideceği olimpiyata birinci olmama rağmen gidemiyorum. Bunun sebebini de bilmiyorum. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’na dilekçe yazmama, ailem ve hocalarımla defalarca federasyonu aramamıza rağmen bize hiçbir şekilde bir dönüş yapılmadı. Bize herhangi bir gerekçe de sunmuyorlar. Ağrı gibi kapalı bir toplumda bayan sporcu olmak hiç kolay değil. Ben hem ailemin kısıtlamaları ile hem de çevrenin baskılarıyla mücadele ederek bu sporu seçtim. Hakkım olan olimpiyatlara katılamıyorum. Ben 12 nüfuslu bir ailenin çocuğuyum. Burada bütün imkansızlıklara, ailemin karşı gelmesine rağmen aylardır bu olimpiyat için hazırlanıyorum. Ayrıca Üniversitelerarası Türkiye Şampiyonası’nda da birinci oldum. Hakkım olduğu halde hayalini kurduğum yarışmaya giremiyorum. Tek hayalim, bayrağımızı İtalya’da dalgalandırmak."

Haberin Devamı

Bu fırsatın elinden alınmamasını isteyen ve hakkı olanı istediğini anlatan Kardemir, "Türkiye şampiyonuyum ve benden 7-8 dakikaya yakın fark yiyen sporcular takıma alınmış. Ben birinci olmama rağmen bana neden bu hak verilmiyor. Ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Türk bayrağımızı orda dalgalandırmak istiyorum. Kendime son derece güveniyorum. Ne olur bu çağrıma kulak versinler" dedi.

"Yonca kızımız haksızlığa uğramış"

Türkiye Kayak Federasyonu Ağrı Temsilcisi ve Kayaklı Koşu Teknik Kurulu Başkanı Abdullah Yılmaz ise Kardemir’in İtalya’da yapılacak olan olimpiyatlara katılması için hiçbir engel bulunmadığını ve üniversitelerarası bütün müsabakalarda şampiyon olduğunu vurgulayarak, Kardemr’in hak ettiği halde olimpiyata katılacaklar listesinde yer almadığını dile getirdi.

Haberin Devamı

Yılmaz, iki yılda bir yapılan Kış Oyunları Olimpiyatları’nı bu yıl Slovenya’da yapılması gerekirken, Slovenya’daki ekonomik imkanlar nedeniyle olimpiyatları İtalya’nın üstlendiğini ifade ederek, "Aralık ayında İtalya’da yapılacak olan bu olimpiyata katılması gereken Yonca kızımız, haksızlığa uğramış. Ülkemizi temsil edecek sporcular arasında yer alması gereken kızımız, bu takımda yer alamıyor. Birçok müsabakada birinci olmasına rağmen üniversite federasyonu teknik kurulu üyeleri, kafalarına göre bir takım seçmişler. Kurulu defalarca aramamıza, dilekçe göndermemize rağmen bize herhangi bir açıklama yapmadılar. Kızımızın mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz."

AA

YORUM YAZ