MENÜ

Kayak Milli Takımı asfaltta şampiyonaya hazırlanıyor

Kayaklı Koşu Milli Takımı, gelecek kış döneminde yapılacak şampiyonalara Erciyes Dağı'ndaki Kamp Eğitim Merkezinde asfalt zeminde tekerlekli kayakla çalışarak hazırlanıyor.

Kayak Milli Takımı asfaltta şampiyonaya hazırlanıyor

Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen 45 sporcuyla Erciyes Dağı’ndaki 2 bin 200 rakımlı Tekir Yaylası’nda 10 Haziran’da başlayan kamp, yoğun çalışmalarla devam ediyor.

Kayaklı Koşu Milli Takımı antrenörü Haydar Çetinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampın çok iyi bir şekilde sürdüğünü söyledi.

"Olimpiyatlara hazırlanacak ekip buradan çıkacak"

Kış dönemine çok iyi girmek için sıkı bir şekilde çalıştıklarını dile getiren Çetinkaya, şunları kaydetti:

"Hem yüksek irtifa olması hem de Erciyes Üniversitesinde sağlık kontrolü ve performans testleri yaptırabilme imkanından dolayı kamp yeri olarak burayı tercih ettik. Burada yıldızlar, gençler ve büyükler kategorisinde 20 bayan 25 erkek sporcumuz bulunmakta. Biz kayaklı koşucuyuz, sporumuzu kışın yapıyoruz. Dolayısıyla kışın yapılacak yarışlara hazırlanıyoruz. Dünya Gençler Şampiyonası, Yıldızlar Olimpiyatı ve gelecek adına da 2018 Güney Kore Olimpiyatları’na hazırlanacak ekip buradan çıkacak. Kayseri de kondisyon depoluyoruz. Çalışmalar çok güzel devam ediyor."

Erciyes, Avrupa’daki sporcuların da gözdesi olacak

Erciyes Kayak Merkezi’nin kayakçılar için çok ideal bir yer olduğunu vurgulayan Çetinkaya, şöyle devam etti:

"Erciyes Dağı’nda çok güzel yatırımlar yapılmış. Ama bizim için kayaklı koşu için özel bir yerin de yapılması hoşumuza gitti. Burası sadece milli takımımız için değil önümüzdeki yıllarda Avrupa’nın diğer ülkelerinden gelecek sporcuların da kamp yapacağı bir yer olacaktır. Burada kamp yaptığımız için memnunuz."
Yazları antrenmanları tekerlekli kayaklarla yaptıklarını ifade eden Çetinkaya, "Tekerlekli kayak, kayaklı koşucuların yaz çalışmasında kullandıkları bir antrenman materyali. Bütün malzemeler aynı sadece kayak farklı. Kışın onun yerine kar kayağı yazın da bu tekerlekli kayakla sporlarını icra ediyor. Günde ortalama 3 ile 4 saat antrenman yapıyoruz. Bundan sonra başka illerde de kamp yapacağız."

"Tekerlekli kayak özel güç ve teknik çalışmak için bire bir"

Antrenör Fatih Yüksel ise tekerlekli kayakla sporcuları kışa hazırladıklarını kaydederek, şunları söyledi:

"Tekerlekli kayak kışa hazırlık kapsamında karsız alanda en iyi antrenman çeşidi, sporcular bununla kışa çok iyi hazırlanıyor. Ülkemizde kışın kayak sezonu yaklaşık 3 ay sürüyor. Yılın diğer bölümünde sporcuları formda tutmak için tekerlekli kayağı tercih ediyoruz. Kondisyon antrenmanlarına böyle devam ediyoruz. Tekerlekli kayak özel güç ve teknik çalışmak için bire bir."

Haberin Devamı

AA

YORUM YAZ