MENÜ

Kasımpaşa'da Wouters dönemi

Kasımpaşa, sezon sonuna kadar teknik direktörlüğe Jan Wouters'ı getirdi.

Kasımpaşa'da Wouters dönemi

Şota Arveladze’nin istifası üzerine Süper Lig’de geçen hafta Galatasaray karşısında lacivert-beyazlı takımın başında yer alan Hollandalı teknik adam, sezon sonuna kadar bu görevini sürdürecek.

Lacivert-beyazlı kulüpten alınan bilgiye göre, Wouters sezonun geride kalan 9 haftasında Kasımpaşa takımını çalıştırmaya devam edecek ve gelecek sezon görev alacak teknik direktör için daha sonra karar verilecek.

Wouters’ın kariyeri

Kasımpaşa’nın yeni teknik direktörü Wouters, Hollanda futbolunun önemli isimleri arasında yer alıyor. Futbolculuk kariyerine 1980 yılında Hollanda ekibi Utrech’te başlayan Wouters, bu takımda 6 sezon forma giydikten sonra Hollanda’nın köklü ekiplerinden Ajax’a transfer oldu. Ajax’da 6 sezon forma giydikten sonra Almanya’da 1992-1994 yılları arasında Bayern Münih forması giyen Wouters, futbolculuk kariyerini PSV Eindhoven (1996-1998) ekibinde tamamladı. Wouters, Hollanda Milli Takımı’nın da 70 kez formasını giyerek 4 gol kaydetti. Futbolculuk kariyerinde 1 UEFA Kupa Galipleri Kupası, 1 UEFA Kupası, 1 Hollanda Birinci Ligi, 1 Almanya Birinci Ligi ve 5 Hollanda Kupası şampiyonluğu bulunan Wouters, milli takım kariyerinde de büyük başarılar kazandı. Wouters, Hollanda Milli Takımı’yla 1988 yılında Avrupa Şampiyonluğu’nu elde etti. 1988’de Almanya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda Wouters, turnuvanın en iyi 11’ine seçildi.

Wouters, teknik direktörlük kariyerinde ise Glasgow Rangers, Utrecht, Ajax, PSV Eindhoven takımlarından yardımcı antrenörlük yaptı. Hollandalı çalıştırıcı, Utrecht, Ajax ve PSV Eindhoven takımlarının kısa süre teknik direktörlük görevini de üstlendi. Hollandalı teknik adam, Kasımpaşa Kulübü’nde sezon başı altyapı koordinatörü olarak göreve başlamıştı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ