MENÜ

İşte Günay Güvenç'in yeni takımı

Depremden etkilenen Gaziantep FK, ligden çekildiğini duyurmuştu. Adı Galatasaray ile anılan Gaziantep'in kalecisi Günay Güvenç'in yeni takımı belli oldu.

İşte Günay Güvenç'in yeni takımı

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler Türkiye'yi sarstı. Ciddi yıkıma neden olan feci afetin ardından depremde yara alan futbol takımları mücadele ettikleri liglerden çekilme kararı aldı. Süper Lig ekibi Gaziantep de sezonun geri kalanında sahada olamayacak takımlar arasında oldu.

Haberin Devamı

Deprem felaketi nedeniyle ligden çekilen Gaziantep FK, futbolcuların formlarını koruması ve maaş yükünü hafifletmek amacıyla farklı takımlara gönderilmesi konusunu masaya yatırdı. Bu doğrultuda harekete geçen ekipler, Gaziantep temsilcisinin birçok oyuncusuna ilgi gösterdi.

Günay Güvenç, Kasımpaşa'da

Türkiye Futbol Federasyonu’nun transfer dönemini uzatması ve depremden etkilen bölgelerde ligden çekilme kararı alan takımların oyuncularını kadrolarına katma hakkı tanıması dolayısıyla Süper Lig ekipleri transfer çalışmalarını sürdürüyor. Kasımpaşa, ligden çekilme kararı alan Gaziantep FK’nın kaptanı Günay Güvenç’i sezon sonuna kadar kiralık olarak transfer etti. Yapılan anlaşmaya göre tecrübeli oyuncu için satın alma opsiyonu bulunmuyor. Güvenç, sezon sonunda Gaziantep FK’ya dönecek.

Haberin Devamı

Anlaşmanın detayları

Öte yandan Kasımpaşa ile Gaziantep arasında yapılan anlaşmanın detayları da ortaya çıktı. Paşa'ya kiralanan Günay Güvenç'in sözleşmesinde satın alma opsiyonu bulunmayacak. Ayrıca Kasımpaşa, Günay'ın transferi için Gaziaantep'e kiralama bedeli ödemeyecek.

Günay Güvenç'in kariyeri

25 Haziran 1991 doğumlu Günay Güvenç, futbola Almanya'da başladı. 2013'te Beşiktaş forması ile Türkiye'ye gelen file bekçisi, Adanaspor, Mersin İY ve Göztepe'de oynadı. Günay son olarak 2018 yılında Gaziantep'e imza attı.

23 maçın 3'ünde kalesini gole kapadı

Bu sezon Gaziantep FK ile 23 karşılaşmada kaleyi koruyan 30 yaşındaki file bekçisi, 3 maçta kalesini gole kapatmayı başardı. Günay çıktığı 23 mücadelede 31 gol gördü.

YORUM YAZ