MENÜ

Ersin Aka: Beşiktaş, Bilal için 330 bin Euro bonservis talep etti

Karşıyaka'da teknik direktör Ersin Aka, cumartesi günü Eynesil Belediyespor'la oynanacak ilk maç arifesinde takımın oturması için zamana ihtiyaç duyduklarını söyledi. Kadrolarına kiralık olarak kattıkları Bilal Ceylan için Beşiktaş'ın 330 bin Euro bonservis talep ettiğini belirten Aka, "Bu ligde o kadar bonservis bedelleri verilmesi çok zor. Genç oyuncular için kulüpler yüksek maliyetler istiyor." dedi.

Ersin Aka: Beşiktaş, Bilal için 330 bin Euro bonservis talep etti

TFF 3'üncü Lig 2'nci Grup'ta tek hedefini şampiyonluk olarak belirlediği yeni sezon öncesi çok iddialı transferler yapan Karşıyaka'da teknik direktör Ersin Aka, cumartesi günü Eynesil Belediyespor'la oynanacak ilk maç arifesinde takımın oturması için zamana ihtiyaç duyduklarını söyledi. Karşıyaka gibi büyük bir camianın tek hedefinin şampiyonluk olduğunu hatırlatan Ersin Aka, "Ekibimizin yüzde 90’ını oluşturduk. İyi bir kamp dönemi geçirdik. Oynadığımız 6 hazırlık maçı da verimli geçti. Eksiklerimizi gördük, bizim için olumlu veriler oluşturdu. Bizim hedefimiz birinci olmak, şampiyonluk yaşamak. Bu hedefe ulaşmak için yola çıktık" dedi.

Haberin Devamı

Geçen sezonki kadrosundan toplam 21 oyuncu ile yollarını ayırararak 14 dış transfer yapan Karşıyaka'da Aka, "Yeni bir takım kurduk. Zamana ihtiyacımız var. Bazı arkadaşlar aramıza daha 3-5 gün önce katıldı. İlk 3-4 hafta oyunsal anlamda sancılı geçebilir. Bu bölümü sonuç olarak iyi geçmeyi arzu ediyoruz. Birkaç hafta sonra oyun olarak daha iyi işlere imza atabiliriz" diye konuştu. Kulüpte genel kurul sürecinde transferde biraz geç kaldıklarını belirten Ersin Aka, "Bazı bölgelerimizde ciddi eksikliklerimiz var. Alternatifi olmayan mevkilerimiz bulunuyor. Bu eksikleri kısa sürede tamamlamayız" ifadelerini kullandı.

"ALTERNATİF YOK" 

Takımda alternatif oyuncu sıkıntısı çektiklerini belirten Karşıyaka Teknik Direktörü Ersin Aka, "Şuan sağ kanat oyuncusu yok. Sol bekte genç oyuncumuz Ferdi tek futbolcumuz. Sağ bekte Bilal ve Berat ile oynamayı düşünüyoruz. Eksik bölgelere kısa sürede takviye yapacağız. Üç önemli bölgeye transfer yapıp sağ kanat, ofansif bir orta saha ve sol bek alacağız. Takviye yapmak isteğimiz bölgeler için genç isimlere yöneliyoruz. Biz görev başladık, transfer listemizi verdik ve bir gün sonra TFF yeni bir statü açıkladı. Böyle olunca bazı dengeler değişti. Şampiyonluğa oynayacak takımda genç oyuncunun deneyimi çok önemli" diye konuştu.

Haberin Devamı

"KİRALIK OYUNCU ZORUNLULUK"

Kadrolarına kiralık olarak kattıkları Bilal Ceylan için Beşiktaş'ın 330 bin Euro bonservis talep ettiğini belirten Ersin Aka, "Bu ligde o kadar bonservis bedelleri verilmesi çok zor. Genç oyuncular için kulüpler yüksek maliyetler istiyor. Karşıyaka camiası kiralık oyuncuya biraz sıcak bakmıyor ancak bunlar zorunluluktan tercih olarak kadroya katılmıyor. Lig tecrübesi olan, baskıyı kaldırabilecek genç isimleri bünyemize katmak istiyoruz. Kural gereği 1'inci Lig’de 2001 doğumlu bir oyuncu kadroda, 2'nci Lig’de 1 oyuncu sahada ve 3'üncü Lig’de 2 genç futbolcunun sahada olma zorunluluğu var. Ancak bunu TFF çok geç açıkladı. Bu ülke sporunun sorunu. Genç oyuncuların daha çok yetişmesi ve başarılı olması için tesislerin yapılması şart" dedi.

YORUM YAZ