MENÜ

Kalp çarpıntısı tanı yöntemleri nelerdir? Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Başar Candemir cevapladı!

Kalp çarpıntısı, heyecan, stres, hızlı koşma ya da aşırı kafein tüketiminin bir sonucu olabildiği gibi kalp ritim bozukluğu (aritmi) belirtisi de olabilir. Peki kalp çarpıntısı tanı yöntemleri nelerdir? Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Başar Candemir sizler için cevapladı.

Kalp çarpıntısı nedir, neden olur? Heyecan, stres, hızlı koşma ya da aşırı kafein tüketiminin bir sonucu olabileceği gibi kalp ritim bozukluğu belirtisi de olan kalp çarpıntısının tanı yöntemleri nelerdir? Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Başar Candemir, kalp çarpıntısı tanı yöntemleri nelerdir? sorusunu sizler için cevapladı.

Haberin Devamı

'Kalp ritmi düzeldiğinde EKG çekilemezse...'

''Kalp çarpıntısının en önemli tanı yöntemi çarpıntı sırasında hastanın EKG’sinin yani kalp ritminin fotoğrafının çekilmiş olmasıdır. Ancak bu durum her zaman mümkün olmamaktadır. EKG çekilmesi için hasta şikayet sırasında hastaneye gitmekte ama EKG çekilmeden önce hastanın kalp ritmi düzeldiği durumlarda EKG çekilememektedir. Bu gibi durumlarda elimizde birden fazla tanı yöntemi mevcuttur. Bunların başında holter denilen 24 saat veya 3 gün süreyle hastanın bütün kalp ritminin elektronik olarak kaydedilmesi ve incelenmesi gelmektedir.''

YORUM YAZ